01.07.2012 - 01.07.2013 DÖNEMİ SERBEST MÜŞAVİRLİK VE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ ASGARİ ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Haziran 2012

TMMOB Makina Mühendisleri Odası'nca belirlenen ve 01.07.2012- 01.07.2013 tarihleri arasında uygulanacak olan Serbest Müşavirlik ve Mühendislik Hizmetleri Asgari Ücretleri ve aynı dönemde uygulanacak diğer ücretler haber içeriğinde bilgilerinize sunulmuştur.

Yeni SMM Hizmetleri Asgari Ücretlerine www.mmoistanbul.org/smm web adresinden ulaşabilirsiniz. Bilgi almak için 0212 252 95 00 numaralı telefondan dahili 135 ve 136'yı arayabilirsiniz.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği'ne göre, Oda Yönetim Kurulunun aldığı kararla ücretli çalışan SMM'lere 01.07.2012-01.07.2013 tarihleri arasında uygulanan asgari aylık brüt ücret 2.300,00 TL/ay olarak değişmiştir. Bu nedenle brüt 1.815,00 TL ücretle çalışan SMM'lerin SGK primlerinin 2.300,00 TL/ay üzerinden yatırılması ve 2012 yılında yatırılan SGK aylık hizmet listesinin bir kopyasını her ay Şubemize veya Temsilciliklerimize ulaştırılması gerekmektedir. Yetkili mühendis olarak çalışan üyemizin firmadan ayrılması durumunda, ayrılış tarihi itibariyle tarafların Şubemize yazılı olarak durumu bildirmeleri ve Büro Tescil Belgesi'nin aslını Şubemize iade etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde Makina Mühendisleri Odası Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Denetim Yönetmeliği'ne göre BÜRO TESCİL BELGELERİNİN GEÇERLİLİĞİ KALMAYACAKTIR.

Bilgilerinize rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

Saygılarımızla,

TMMOB MAKİNA MÜHENSLERİ ODASI
Şube Sekreteri

N. Cenk CİHANGİR

  

Ek 1: TMMOB Makina Mühendisleri Odası SMMH Asgari Ücretleri

Ek 2: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yatırım Hizmetleri Asgari Ücretleri

Ek 3: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Araç Projelendirme Ve Gerçekleştirme Asgari Ücretleri

Ek 4: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Büro Tescil, MİEM Ve Belge Ücretleri

Ek 5: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Proje Mesleki Denetim Ücretleri

Mühendislik Hizmetleri Asgari Ücret Listeleri