1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE KADIKÖY`DE MİTİNGE...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Ağustos 2012

KESK, DİSK İstanbul Temsilciliği, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Tabip Odası, İHD’nin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler 1 Eylül Dünya Barış Günü`nde Kadıköy`de Barış Mitingi düzenliyor. "Suriye`ye Emperyalist Müdahaleye Hayır" ve "Savaş Değil Barış, Ölüm Değil Yaşam" pankartlarının arkasında saat 13:00`de başlayacak yürüyüşte iki toplanma yeri var. TMMOB İstanbul İKK diğer emek ve meslek örgütleriyle birlikte Tepe Nautilus önünde buluşarak Kadıköy İskele meydanına yürüyecek.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde mitingi düzenleyen kurumlar bir basın açıklaması yaparak mitingi kamuoyuna duyurdular.

Açıklamada İstanbul Milletvekili A. Levent Tüzel de bir konuşma yaptı. Tüzel AKP iktidarının savaş politikalarına karşı tüm demokrasi güçlerinin alanlarda barışın sesini haykırması gerektiğini söyledi.

ÖDP İstanbul İl Başkanı Avni Gündoğan‘da Türkiye ve bölgede yaşananların barışı daha önemli kıldığını söyledi, herkesi savaşın diline karşı, barışın dilini konuşmak için 1 Eylül‘de Kadıköy‘e çağırdı.

Eğitimden Ortadoğu‘daki politikalara kadar AKP‘nin gerici,  piyasacı, emperyalizme bağlı bir rejim inşa etmeye çalıştığını kaydeden DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Önder Akay, "Eşit, özgür, emek odaklı rejim için mücadele etmeli, 1 Eylül‘de alanlara çıkmalıyız" diye konuştu. 

Halkevleri adına konuşan Avni Can Okur, AKP‘nin Ortadoğu‘da buluna tüm halklara düşman olduğunu kaydetti. "Emperyalizme, faşizme karşı barış mücadelesi bu toprakların her karışında vardır, silinemez" diyen Okur, emekçileri mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Tertip Komitesi adına basın açıklamasını Atilla Özdoğan yaptı. Özdoğan, "Ortadoğu‘ya emperyalist müdahaleye, Suriye ile savaşa ‘Hayır‘ diyenler, Kürt sorununun demokratik eşit haklara dayalı barışçıl çözümünü isteyenler, barışta kardeşlikten yana olanlar, eşitlik adalet arayanlar, emek, demokrasi ve özgürlük için mücadele edenler, yaşamak ve yaşatmaktan yana olanlar, Dünya Barış gününde güçlerimizi birleştiriyoruz. Türkiye‘de ve bölgede barış, eşitlik ve özgürlük içerisinde kardeşçe birarada yaşam talebiyle 1 Eylül Barış Mitingini birlikte düzenliyoruz" dedi.

Barış İçin 1 Dolar, Silahlanma İçin 2000 Dolar

Dünyanın bir çok ülkesinde yaşanan çatışma ve savaşların insanlığın geleceğini tehdit ettiğini, en temel evrensel hak olan "yaşama hakkını" elinden aldığı, dünyada barış için harcanan her 1 dolara karşılık, silahlanmaya 2 bin dolar harcandığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

1946‘dan bugüne yaşanan bölgesel ve iç savaşlarda 25 milyona yakın insanın öldü, 40 milyonu aşkın kişi zorla göç ettirildi. Türkiye‘de ise son 30 yılda on binlerce insan yaşamını yitirdi ve göç etti.

Daha dün Afganistan`da, Irak`ta, Libya`da milyonlarca insanın ölümüne yol açan ve bütün bu ülkeleri harabeye çeviren, halkları ve inançları birbirine kırdırma pahasına gerçekleştirilen "Amerikan demokrasisi"nin  yol açtığı yıkım orta yerde dururken, bir benzer  emperyalist politika Suriye üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılıyor. AKP hükümeti de bu emperyalist politikanın bölgedeki temsilcisi durumunda olmakta ısrar etmeye devam ediyor.

AKP Hükümeti sadece komşu devletlerle sorunlu ve savaşa girmeye yatkın bir hükümet olmakla kalmıyor, içeride de çatışmadan savaş koşullarına doğru hızla yol alınıyor. Antep`te gerçekleştirilen bombalı saldırı ve katliamın koşullarını yaratan da Hükümetin savaş ve çatışma yanlısı politikalarıdır. Kürt halkına, Alevi yurttaşlarımıza, işçilere, çevresine ve yaşam koşullarına sahip çıkan emekçilere ve köylülere, kadınlara, gençlere bütün ilerici güçlere karşı başlatılmış bir saldırı ve çatışma süreci yaşanıyor. En son Şemdinli`de yaşanan ve yirmi gün süren bölgesel çatışma ve savaş durumu, Malatya Sürgü`de Alevilere, İstanbul Ayazağa ve Muğla Dalyan`da Kürt işçilere yönelik linç girişimleri gibi gelişmeler durumun "vahamet" ini daha da arttırıyor.

 Kürt`lerin ve Alevi yurttaşlarımızın ayrımcılığa tabii tutulması; farklı dillerin, kültürlerin, inançların yok sayılması; Cemevlerinin "ucube" ilan edilmesi; 4+4+4 eğitim sistemi ile çocuk işçiliğinin, çocuk gelinlerinin önünün açılması ve imam hatip döneminin başlatılması halklarımız arasındaki kopuşu büyütmekte, çatışma potansiyelini artırmaktadır.

Emperyalistlere uşaklık ve kölece bağımlılık ilişkileri içerisinde değil, Türkiye`de ve bölgede barış, eşitlik ve özgürlük içerisinde kardeşçe bir arada yaşamak İstiyoruz.

Dünyada ve ülkemizde ekilen nefret tohumlarına, halklar ve inançlar arasında yaratılan düşmanlığa karşı barış istiyoruz. Halkların kültürel ve insani haklarına saygı gösterilmesini istiyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile ülkenin her köşesinden barışa dair çağrılarımızı yapmak üzere buluşmak, barışın hepimiz için en onurlu ve insani çözüm olduğunu bir kez daha haykırmak istiyoruz.

MİTİNG 

1 EYLÜL 2012 CUMARTESİ SAAT:13.00 

KADIKÖY İSKELE MEYDANI

 

TOPLANMA YERLERİ:

TEPE NAUTİLUS ÖNÜ VE HAYDARPAŞA NUMUNE HASTANESİ ÖNÜ