ANKARA KATLİAMI`NDA ÖLENLERİN ANILMASINA VALİLİK İZİN VERMEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Ekim 2015

DİSK, KESK, TMMOB, TTB`nin çağrısı ile gerçekleşen grev ve boykotlar sürerken İstanbul`da bugün (13 Ekim) 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için Sirkeci ve Cerrahpaşa`da toplanarak Beyazıt Meydanı`na yürümek isteyenleri polis engelledi.

 Ankara‘daki katliamı protesto etmek için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi‘nden ve Sirkeci Tren Garı önünden Beyazıt‘a yürümek isteyen sendika ve meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve vatandaşlara polis izin vermedi. Yürüyüş öncesinde gar önündeki kitleye seslenen TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz valiliğin yasağının keyfi ve anayasal hakları kısıtlar nitelikte olduğunu belirterek anmalarımızın engellenmesinin hangi hukuka ve vicdana sığdığını sordu.

Kortej önünün TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri ile kesilmesi sonrası oturma eylemi yapan kitle daha sonra buluşmak ve diğer anmalara katılmak üzere dağıldı. Cerrahpaşa‘da buluşan kitlenin yürüyüşüne İstanbul Valiliğinin izin vermemesine ve sözde gerekçelerine tepki gösteren KESK Genel Başkanı Lami Özgen, "Sizden güvenlik tedbiri isteyen mi var? Biz kendi güvenliğimizi, zincirimizi oluşturabiliriz. Yeter ki bizden uzak durun " dedi. Yürüyüşe destek veren Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel de, "Yasımızı bile yaşanmasına izin vermeyen bu anlayışa karşı sesimizi hep birlikte burada yükseltiyoruz" diye konuştu. Bir süre daha bekleyen hastaların olumsuz etkilenmemesi için yürüyüşten vazgeçip, eylemi sonlandırdı.