APARTMAN VE SİTE YÖNETİCİLERİNİ BİLGİLENDİRME PANELİ YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Kasım 2012

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Kartal Temsilciliği tarafından, Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Kartal Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Apartman ve Site Yöneticilerini Bilgilendirme Paneli 17 Kasım 2012 Cumartesi günü Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İki oturum halinde düzenlenen panelde alanında uzman çok sayıda mühendis ve kurum temsilcisi yer aldı. Çok sayıda apartman site yöneticileri ve vatandaşın katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Makina Mühendisleri Kartal Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Şimşek, Kartal Belediyesi`nin ve meslek odalarının desteğinin altını çizerek,  "mesleki demokratik kitle örgütü olan  Makina Mühendisleri Odası`nın topluma ve üyelerine karşı birçok sorumluluğu vardır. Bugünkü etkinliğimizin çıkış noktası da  topluma karşı sorumluluğumuzdan kaynaklıdır. Kamu denetimi çok önemlidir, bu bağlamda insanımızın can ve mal güvenliği bizi ilgilendirmektedir. Mümkün olduğu kadar tehlikeleri sıfıra indirmek bizim amacımızdır. Apartman ve sitelerde oturan vatandaşlarımız için bu toplantıyı düzenlemiş bulunuyoruz ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İkinci konuşmacı olarak kürsüye davet edilen Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Zeki Aslan da yaptığı konuşmada makine mühendisliğinin önemine dikkati çekerek, "oturduğumuz her yerde hayatın her alanında makine mühendisliği hizmetleri yer almaktadır. Binaya girdiğimiz zaman bir kapının, asansörün, kazan dairesinin, ısıtma sistemlerinin, klimaların, çeşmemizi açtığımız zaman suyun taşınmasıyla ilgili sistemlerin ve bütün alanlarda makine mühendislerinin bir emeği var, bir mühendislik bilgisi var. Bu bilgiler toplumla kamuyla buluştuğu zaman anlamlı oluyor. Siyasi iktidar bizimle ilgili alanları bize danışmadan yasayla yeniden düzenliyor.  Enerjiyle ilgili asansörle ilgili sizi çağırıyoruz çünkü kullanan sizsiniz,  bunu planlayan mühendisler, bunu denetleyen belediye biz buradayız, sizler de buradasınız sizleri bilgilendiriyoruz ama bizimle ilgili konularda bu ülkenin dört bir tarafında emeği olan mühendis ve mimarların kendi alanlarıyla ilgili görüşü hiç alınmıyor bunu da sizlerin takdirine bırakıyorum" dedi.

Panelde Asansör Yıllık Kontrolleri ve Bakımları, BEP Yönetmeliği, Binalarda Merkezi Sistem, Binalarda Temel Tesisatlar, Pay Ölçerler, Bina Yalıtımı, Su Depoları, Ortak Yaşam Kültürü, Elektrik Tesisatları, Baz İstasyonları, Bina Güçlendirme, Yangın Güvenliği, Ortak Yaşamda Yasalar, Deprem Öncesi ve Sonrası Alınması Gereken Önlemler gibi konularda katılımcılara bilgiler verildi. Sunumların ardından katılımcıların soruları ile gerçekleşen panelde bina sakinlerinin sorunlarına çözüm önerileri sunulması hedeflendi.