ASANSÖR PERİYODİK KONTROL MÜHENDİSİ UYGULAMALI EĞİTİMLERİ TUZLA`DA BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Ağustos 2017

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, üyelerinin gelişen teknolojilerle ilgili bilgi açıklarını kapatmak amacıyla ve kamusal alanda yetkilendirmelerde bulunduğu kurs eğitim, seminer programlarına tüm hızıyla devam ediyor.

Yakın zaman önce İstanbul Tuzla‘da açılışı yapılan Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi‘nde başlayan ‘Asansör Periyodik Kontrol Muayene Elemanı Uygulamalı Eğitimi‘ ile konusunda uzmanlaşmak isteyen mühendisler uygulamalı olarak eğitim süreçlerini tamamlayacaklar.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Eğitim ve Seminer Birimi Sorumlusu Serdar Aydın, ilerleyen süreçte diğer meslek alanlarına da yönelik uygulamalı eğitimleri üyelere duyuracaklarını belirterek; "Mesleğimiz için önemli bir adım olan Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi‘nde eğitimlerimize başlıyoruz. İlk olarak asansörlerin periyodik kontrollerini gerçekleştiren denetçi mühendislere yönelik uygulamalı eğitimimizi programımıza koyduk. Teori ve pratiğin harmanlandığı bu eğitimlerimiz ile birlikte meslektaşlarımız alanlarında yetkinleşerek mühendislik faaliyetlerine devam edecek. İlerleyen dönemde diğer meslek alanlarına yönelik eğitimlerimizi de üyelerimize duyuracağız‘‘ dedi.

Amaç:

Ülke ve toplum yararları doğrultusunda kaliteli, sağlıklı, konforlu, güvenli ve ekonomik yapıların gerçekleştirilmesi amacıyla, asansörlerin çalışması, bakımı ve acil durumlar sırasında muhtemel kaza risklerine karşı insan ve eşyaları korumak maksadıyla ilgili güvenlik kurallarını sağlayacak periyodik kontroller için üyelerimizin bilgi birikimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve uygulamalı olarak periyodik kontroller hakkında deneyimlerini arttırmalarını sağlamaktadır.

 

İçerik:

* Makina veya Makara Dairesindeki Kontroller

* Kabin Üzerindeki ve Kuyu İçerisindeki Kontroller

* Kuyu Dibi veya Kuyu İçerisindeki Kontroller

* Kabin ve Kat Kapılarındaki Kontroller

* Kabin İçerisindeki Kontroller

* Makina Dairesiz Asansörler İçin Ek Kontroller

* Testler ve Uygulamaları

Katılım koşulları;

*Makina, elektrik, elektrik- elektronik veya mekatronik mühendisi olmak .

*TMMOB Üyesi Olmak 

*Üye ödenti borcu olmamak.

NOT:

Eğitimin verimliliği açısından Asansör Avan Proje Hazırlama Mühendis Yetkilendirme Belgesi ve Asansör Mühendis Yetkilendirme Belgesi sahibi olmak veya Asansör Periyodik Kontrol Muayene Elemanı eğitimine katılmış olunması tavsiye edilir.