BASIN BÜLTENİ:REKTÖR YÜKSEK YTÜ KAPILARINI MMO`YA KAPATTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Eylül 2015

Yıldız Teknik Üniversitesi`nin kapılarını MMO`ya kapatmasına ilişkin Şube Yönetim Kurulumuz tarafından bir basın bülteni yayımlandı.

 "REKTÖR" YÜKSEK YTÜ KAPILARINI MMO`YA KAPATTI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği`ne bağlı Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubemizin her yıl Genel Kurulunu yaptığı YTÜ Oditoryumu bu yıl rektörlük talimatıyla yasaklandı. İkinci olarak ülkemiz ve sanayimiz açısından son derece önemli kongreler, sempozyumlar düzenleyen Odamız tarafından yine YTÜ`de yapılmak istenen Otomotiv Sempozyumumuzla ilgili yer başvurumuz sonrasında bize tahsis edilen salonlar, tarafımıza hiçbir bilgi verilmeksizin Esenler Belediyesi`ne tahsis edilmek suretiyle fiilen yasaklanmıştır. Üniversitelerin, kamusal kurumların gerçek sahipleri, üreten, eğitime, mesleğe ve meslektaşlarımıza her alanda hizmet sunan Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak YTÜ Rektörü İsmail Yüksek`e soruyoruz: kime ne mesaj vermeye, ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Kamusal fayda-toplum yararı ekseninde çalışmalarını sürdüren,  mesleki alanda bu güne kadar onbinlerce insanı eğitmiş, birçok öğretim üyesinin ve öğrencisinin üyesi olduğu, kamusal mesleki denetim görevini birçok alanda sürdüren, mesleki demokratik kitle örgütü olan Odamızın kamusal alandan yani üniversiteden yararlandırılmama girişimi akıl dışıdır. Üniversite gibi bir kurumun ne kadar demokrasi ile yönetildiğini gözler önüne sermektedir. Toplumu yasaklarla ve baskıyla yönetmeye gayret eden iktidarın nasıl bir rektör ve üniversite yönetimi istediğini de böylece bir kez daha görmüş oluyoruz.

Üniversiteler Kimin?

Her zaman söyledik üniversiteler öğrencilerin, akademisyenlerin ve çalışanlarındır. Üniversiteleri merkezi eğitim kurumları gibi yönetmeye çalışan 12 Eylül`cü zihniyet halen devam etmekte ve özgür eğitim kurumlarını babasının çiftliği gibi yönetmeye çalışmaktadır. Bizler Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunu ve halen üniversitede akademisyen olarak da görev yapan makina mühendisleri odası üye ve yöneticileri olarak üniversitemizin sahipsiz olmadığını bu "darbeci", "ben yaptım oldu"cu zihniyetleri kamuoyu önünde bir kez daha teşhir ederek kınadığımızı beyan ederiz.

Faşizm dönemlerinin ruhuna uygun bu yasakçı tutum, aslında kendisi gibi olmayanı dışlayan, ötekileştiren ve giderek yok edilmesini isteyen köktenci ve aslında saldırgan bir anlayıştır. Öte yandan bu yasaklama kamu malının kamusal bir faaliyete yasaklanmasıdır ki vergilerimizle yaratılan değerlerin sözde yöneticiler tarafından yasaklanarak mahrum bırakılması "düşüncelerinden dolayı cezalandırmak" anlamı taşımaktadır, açıkça nefret suçu kapsamında değerlendirilmelidir. Bizce durum bu kadar vahimdir.

Kısaca YTÜ Yönetimi tarafından konuya dair bir açıklama yapılmalıdır.

Saygılarımızla, kamuoyunun bilgisine sunarız.

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBE YÖNETİM KURULU