CUMHURİYET GAZETESİ VE CAN DÜNDAR`A DAYANIŞMA ZİYARETİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Haziran 2015

Adana`da durdurulan MİT tırlarında bulunan silahların görüntülerini yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar`a yönelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yöneltilen tehdit ve başlatılan soruşturma ile ilgili İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

3 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen ziyarette KESK,TTB,İSMMMO temsilcileri ve TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz yer aldı.Heyet adına konuşan İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu dönem sözcüsü Kazım Mermer, haber yapma özgürlüğünün engellenmek istenmesine karşı Cumhuriyet Gazetesi ve Can Dündar‘ın yanında olduklarını belirterek; "Gazetecilik yaptığınız için baskı ve tehditlerle karşı karşıya kalıyorsunuz.Tüm bu baskılara rağmen yapmış olduğunuz gazetecilik örneği bizi umutlandırmıştır.Büyük bir cesaretle halkın haber alma hakkı için mesleğinizi icra ettiğiniz ve aslında birçok insan tarafından bilinen bu olayı ortaya çıkardığınız için size teşekkür ediyor, tüm baskılara karşı yanınızda olacağımızı belirtmek istiyoruz." dedi.

Gerçekleşen ziyaretin kendisi için çok önemli olduğunu belirten Can Dündar; "Halkın ve demokratik kurumların desteğini çok net bir şekilde gördük ve bu durum bizi cesaretlendiriyor." dedi.İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu‘na ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileten Can Dündar,gösterilen dayanışmanın kendilerini yaşananlar karşısında daha da güçlü kıldığını belirtti.