DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve MESLEK ODALARINDAN KADIKÖY`E ÇAĞRI: SURİYE`YE EMPERYALİST MÜDAHALEYE HAYIR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Ocak 2013

Bugün Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından 20 Ocak Pazar günü saat 13.00`te tüm illerde yapılacak olan basın açıklamaları ve Gaziantep`te yapılacak olan mitingin yasaklanması ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Açıklama İstanbul Tabip Odası sekreteri Ali Çerkezoğlu tarafından okundu.

 

Ülke Topraklarını Patriot füzeleriyle, Amerikan askeri ile Dolduranlara...

 

Komşu Ülkelerde Savaş Kışkırtıcılığı Yapanlara, Emperyalistlerle Suriye`ye Müdahaleye Zemin Hazırlayanlara Dur Demek İçin;

20 OCAK PAZAR GÜNÜ SAAT 13.00`TE KADIKÖY`DE BULUŞUYORUZ!

Ne yazık ki savaşa ve emperyalist işgal girişimlerine, ülke topraklarına "patriot" füzelerinin yerleştirilmesine karşı çıkmanın bile yasaklanabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Binlerce Suriyelinin ölümüne, yüzbinlercesinin evlerinden uzakta mülteci konumuna düşürülmesine yol açan, cihatçılarla gizli servis örgütlerinin kol kola girdiği, başta ABD olmak üzere emperyalist her nevi ülkenin rol kapmaya çalıştığı, en ön saflarda ise AKP hükümeti ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan`ın yer aldığı "bu kirli savaşa hayır demek, emperyalist müdahale istemiyoruz, barış istiyoruz" demek için yapılacak mitinglere izin verilmiyor.   

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB`nin 20 Ocak günü Gaziantep`te yapmayı planladığı  miting Gaziantep valiliğince yasaklandı. Hiçbir haklı gerekçesi olmayan bu yasaklamanın ülkedeki barış talepli ve emperyalist müdahale karşıtı muhalefeti susturmak amaçlı olduğu görülüyor. Bu yasağa rağmen kurum başkanları 20 Ocak günü Gaziantep`te olacak ve miting alanında bu yasakçı zihniyeti kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirecek

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB`nin İstanbul bileşeni kurumlar olarak, beraberimizde yine barıştan yana tavır koyan İstanbul Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, İstanbul Barosu, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası ve İstanbul Veteriner Hekimler Odası, tüm emek ve demokrasi güçleri ile birlikte  Gaziantep`te yasaklanmaya çalışılan barış çığlığına İstanbul`dan destek olmak ve Suriye`ye emperyalist müdahaleye izin vermeyeceğimizi haykırmak üzere 20 Ocak Pazar günü saat 13.00`te Kadıköy meydanında buluşuyoruz

Herkesin çok iyi görebildiği gibi, AKP politikaları Ortadoğu halklarını kuşatan kanlı savaşta bölgesel bir güç olma hevesiyle ülkemizi her geçen gün yaşanan kanlı tarihin karanlık bir tarafı haline getirmektedir.

Ortadoğu`daki emperyalist kuşatma, Irak, Afganistan ve Libya`nın ardından bu kez Suriye üzerinden sürdürülmekte, emperyalizmin yeni müdahale yöntemleri ile ABD`nin Ortadoğu`yu yeniden dizayn etme projesi devam etmektedir. Halkların tarihlerinin, geleceklerinin ve bir arada yaşam umutlarının giderek yok edildiği bu süreçte, ABD bölgeye yönelik müdahalelerini artık doğrudan askeri müdahaleye dayanan yöntemlerle değil, örtülü müdahalelerle yerel işbirlikçiler eliyle sürdürmektedir. İç savaş güçleri üzerinden oluşturulan zeminde, etnik ve dini farklılıklar körüklenerek halklar birbirine düşman edilmekte, işbirlikçi yönetim oluşturulması hedeflenmektedir. AKP ise paramiliter güçler üzerinden Suriyeli Kürtler, Araplar ve Alevileri karşı karşıya getirerek bu kesimlerin Suriye`nin geleceği üzerindeki taleplerini boğup taşeronluk rolünü hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır.

Emperyalizmin tarihi, yok oluşlarla, kanlı savaşlarla, artan sömürü ve gözyaşlarıyla doludur. Toplumsal belleğimizin bize sundukları başta olmak üzere emperyalizmin tarihinde her atılan adım bunu kanıtlamıştır. Şimdi bu tarih, Suriye`nin kaderinin Suriye halklarının elinden alınmaya çalışıldığı, demokratikleşme adı altında gerici güçlerin farklı etnik ve mezheplere yönelik tehditlerinin arttığı, Suriye`nin geleceğinin iç savaşla karartıldığı bir süreçle devam ettirilmek istenmektedir. Ve ne yazık ki ülkemiz, baştaki siyasi iktidarlar eli ile bu kanlı tarihin her geçen gün daha fazla tarafı haline gelmekte, emperyalist müdahalenin maşasına dönüşmektedir.

Şimdi, bölgesel güç olma hevesiyle yanıp tutuşan, ülkemizi emperyalizmin askeri üssüne dönüştürmeye çalışan AKP hükümetine dur deme zamanıdır!

Şimdi, savaş çığlıkları atanlara karşı, gelecekleri ve kaderleri ellerinden alınmış halkların kardeşliği için sorumluluk alma zamanıdır!

Suriye halklarının geleceğini ellerinden alan ve yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirilmesine karşı eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir ülke mücadelesini hep birlikte büyütmeye çağrımızdır!

ABD Emperyalizminin Taşeronu Olmayacağız!

Suriye`de Emperyalist Müdahaleye Hayır!

Ortadoğu`nun Geleceğine Halklar Karar Versin!

Bu süreçten kaygı duyan ve tepkisini göstermek isteyen herkesi 20 Ocak Pazar günü Saat 13.00`te Kadıköy Et-Balık Kurumu önünde toplanarak İskele önünde gerçekleştireceğimiz BASIN AÇIKLAMASINA katılmaya davet ediyoruz.

 

 

DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği

KESK İstanbul Şubeler Platformu

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu

İstanbul Tabip Odası

İstanbul Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası

İstanbul Barosu

İstanbul Eczacı Odası

İstanbul Dişhekimleri Odası

İstanbul Veteriner Hekimler Odası