ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE YANGIN YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI VE SORUNLARI PANELİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Aralık 2012

22 Aralık 2012 Cumartesi, İTÜ Makina Fakültesi Orhan Öcalgiray Konferans Salonu`nda "Endüstriyel Tesislerde Yangın Güvenliği Paneli" yapılacak. Panel`de, tehlikeli maddeler hakkında bilgiler verilecek, endüstriyel tesislerde aktif ve pasif yangın korunum sistemlerinin ele alınacak, mimarlar, mühendisler ve endüstriyel tesisler de bakım, işletme faaliyetlerini gerçekleştiren çalışanlara yönelik etkinlikler düzenlenecek.
Not: Etkinlik, gözetim kriterleri kapsamındadır.

Değerli Üyemiz,

Sizlerin de bildiği gibi; Odamızın kuruluş amaçları arasında; ülke ve toplum yararları doğrultusunda yurdun doğal kaynaklarının işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak, mühendislik hizmetleri ile ilgili her türlü araştırma, inceleme, proje ve raporların hazırlanmasını, uygulanmasını ve teknik uygulama sorumluluğunun uzman mühendisler tarafından yapılmasını sağlamak ve bunların teknik kurallara uygunluğunu incelemek, denetlemek ve onaylamak yer almaktadır.

Kullanılan tehlikeli ham madde ve bitmiş ürünlerin çeşitliliği sayesinde endüstriyel tesislerde yangın güvenliği her geçen gün daha fazla artmaktadır. Gerek tehlikeli maddeler hakkında bilgilerin verileceği gerekse de endüstriyel tesislerde aktif ve pasif yangın korunum sistemlerinin ele alınacağı, mimarlar, mühendisler ve endüstriyel tesisler de bakım, işletme faaliyetlerini gerçekleştiren çalışanlara hitap eden etkinlikler düzenlenmesi gerekliliği açıktır.

Bu amaçlar doğrultusunda 22 Aralık 2012 Cumartesi günü ekli program dahilinde, İTÜ Makina Fakültesi Orhan Öcalgiray Konferans Salonunda düzenlenecek "Endüstriyel Tesislerde Yangın Güvenliği Paneli"ne katılımınızı bekleriz.

Not: Etkinlik, gözetim kriterleri kapsamındadır.

Etkinlik afişi için lütfen tıklayınız.
TMMOB
MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
İSTANBUL ŞUBESİ
ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE YANGIN YÖNETMELİĞİ UYGULAMA ESASLARI VE SORUNLARI
PANEL PROGRAMI
09:45-10:00 Zeki Aslan Açılış Konuşması MMO İstanbul Şube Başkanı
10:00-10:20 Abdurrahman Kılıç  Panele Başlangıç İTÜ Makina Fakültesi
10:20-10:40 Numan Bulburu Endüstriyel Tesislerin Ruhsatlanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Mevzuat İstanbul İtfaiyesi (İtfaiye Okulu Müdür Yrd)
10:40-11:00 Süleyman Akım Endüstriyel Tesislerin Yangın Sistemleri Tasarımında Karşılaşılan Sorunlar  TTMD  Türk Tesisat Mühendisleri Derneği
11:00-11:20 İrfan Çelimli Endüstriyel Tesislerin Yangın Sistemleri Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar MTMD Mekanik Tesisat Mühendisleri Derneği
11:40-12:00 Sinan Gürsoy Organize Sanayi Bölgelerinde  Karşılaşılan Yangın Riskleri ve Sorunlar Dudullu Organize Sanayi Bölgesi
11:20-11:40 Serhat Göke Mesleki Denetim, Periyodik Kontroller, İşletmeye Alma Sonrası Denetim ve Sorunlar Makina Mühendisleri Odası
12:00-12:30 ARA
12:30-12:50 Güner Yavuz Endüstriyel Tesislerde Kaçış Yolları ve Yangın Zonları Mimarlar Odası İstanbul Şubesi
12:50-13:10 Hakan Uslu Endüstriyel Tesislerde Kullanılan Yalıtım Malzemelerinin Yangına Riski  İZODER Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği
13:10-13:30 Umut Bağcılar Endüstriyel Tesislerde Elektrik Sistemleri ve Elektrik Yangınları Elektrik Mühendisleri Odası
13:30-13:50 Taner Kaboğlu Endüstriyel Tesislerde Mekanik Yangın Sistemleri TÜYAK Yangından Korunma Vakfı ve Derneği
13:50-14:30 SORULAR/CEVAPLAR VE DEĞERLENDİRME
NOT : Her konuşmacıya 15 dakika konuşma ve 5 dakika soru-cevap süresi  tanınacaktır. Soru-cevap için panel sonunda 40 dakika süre ayrılmıştır. 
Panelde sunum yapılabilir. Sunumlar en geç saat 09:30 da Moderatöre verilmelidir.