ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ TAMAMLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Ocak 2017

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Şişli Temsilciliği ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Şişli Temsilciliklerinin ortaklaşa düzenlediği Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri 9-13 Ocak 2017 tarihleri arasında Perpa B Blok Konferans Salonunda yapıldı.

Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda birikimlerin paylaşıldığı, uygulanan enerji politikalarını tartışmak herkesi daha duyarlı olmaya çağırmak amacıyla her sene düzenlenen etkinlikler dizisi hava muhalefeti nedeniyle bu sene salon söyleşileri ile devam etti.

9 Ocak‘ta Prof. Halim Gürgenci‘nin sunumuyla başlayan ilk günkü söyleşide, Güneş Enerjisinin bugünkü durumu ve geleceği hakkında bilgi verilirken şu anda kullanılan enerji kaynakları ve dönüştürme yöntemleri ile güneş enerjisini karşılaştırıldı. Güneş teknolojilerinden Photovoltaik (PV) ve Yoğunlaştırılmış (Mükessif) Güneş Termal (YGT) üzerinde durarak karşılaştırmalı olarak avantaj ve dezavantajlarına değinildi. Yapılacak tercihler noktasında maliyetler, dışa bağımlılık ve şebeke emniyetinin göz önününde bulundurulmasının gerekliliği üzerinde duran Prof. Halim Gürgenci sunumunu bitirdikten sonra katılımcıların sorularını cevapladı.

11 Ocak‘ta Metalürji Yüksek Mühendisi Cemalettin Küçük, Enerji ve Ekoloji Konulu sunumunda enerji dönüştürme yöntemlerinin ve kullanım alanlarının başta insanlar olmak üzere canlılar ve çevre üzerindeki etkilerini değerlendirerek mevcut olaylardan örneklerle açıklamalar getirdi. Yoğun enerji kulanım alanlarını masaya yatıran Cemalettin Küçük, seramik, demir çelik, çimento endüstrisi ve alışveriş merkezlerindeki enerji tüketimini, kullandıkları teknolojileri, bu sektörlerin ülkeye katkısını ve ekoloji üzerindeki etkilerinden bilgilendirmelerde bulundu.

12 Ocak‘ta EMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Ergun Doğru‘nun Enerji verimliliği ve uygulamaları sunumuyla devam etti. H. Ergun Doğru, ‘yaşam kalitemizden ödün vermeden enerji tasarrufu mümkün‘ diyerek başladığı sunumunda enerjinin insanlık hakkı olduğunu belirterek; enerji verimliliğinin ne olduğu, tasarruf için izlenmesi gereken yöntemlere değindi. Tüketime sunulan elektrik enerjisinin abone guruplarına dağılımı konusunda geçmiş verilere dayanarak sanayide, ulaşımda, konutlarda enerji kaybını düşürmek için yapılması gerekenleri sıralayarak yapılabilecek yaklaşık tasarruf oranlarını katılımcılara sundu. Elektrik Mühendisleri Odasının bu konudaki çalışmalarına açıklamalar getirerek, taleplerini sıraladı.

Etkinliğin son günü olan 13. Ocak‘ta Binalarda Enerji Verimliliği konusu, EMO 42.Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Paker tarafından sunuldu. Serdar Paker, enerji verimliliği konusunda yönetmelikleri değerlendirilerek, mevcut binalarda ve yeni binalarda yönetmeliklerin hayata geçirilmesinde izlenen yolların, uygulamaların çarpıklığını ve eksikliklerini gözler önüne serdi.