GEZİ DİRENİŞİ 2. YILINDA ANILDI: HER YERDEYİZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Haziran 2015

Gezi direnişinin ikinci yıldönümünde Taksim Dayanışması yaşamını yitirenlerin aileleri ile birlikte Gezi Parkında karanfilleriyle bir anma yapmak istedi. Anmalarımızdan bile korkan hükümet bir kez daha onbinlerce polisiyle ve tomasıyla İstanbul`da olağanüstü hal ilan etti.

Gezi direnişinin ikinci yıldönümünde Taksim Dayanışması yaşamını yitirenlerin aileleri ile birlikte Gezi Parkında karanfilleriyle bir anma yapmak istedi. Polis tarafından olağanüstü önlemler alınarak binlerce polisle sokaklar kesilerek ve toplu taşıma araçlarının çalışması engellenerek yapılan bu zorbaca müdahale sonrası birçok insan Taksim`e ulaşmakta zorlandı.

Taksim Dayanışması ise İstiklal Caddesinde toplanarak bu durumu protesto etti. Burada yapılan konuşmalarda ?Bizi Gezi`ye sokmayanlar; hepimize hesap verecek` ?Direniş bitmedi büyüyor` denildi. TOMA`larla kurulan barikat tarafından engellenen anmaya TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz, TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin,  Mimar Mücella Yapıcı ve birçok TMMOB Üye ve Yöneticisinin yanı sıra Berkin Elvan`ın annesi Gülsüm Elvan, , ÖDP Eşbaşkanı Alper Taş, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ayşe Erdem, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, ESP Genel Başkanı Sultan Ulusoy, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve birçok siyasi parti ve platform katıldı. Gezi Parkı direnişinde polis tarafından katledilenlerin fotoğrafları ile, "Her yerdeyiz" yazılı pankartın açıldığı anmada, "Her yer Taksim her yer direniş", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları atıldı.

Burada bir konuşma yapan Taksim Dayanışması`ndan Mücella Yapıcı, polis engellemesine tepki göstererek, "Bu böyle devam etmez ve etmeyecek. Lice`de, Diyarbakır`da, Soma`da, Yırca`da bizi bugün Gezi`ye sokmayanlar dikkat edin; gün gelecek, devran dönecek bugün bunu yapanlar bir gün hepimize hesap verecek" dedi.

Hükümetin bu saldırgan tutumunu protesto eden dayanışma burada bir oturma eylemi yaptı. Daha sonra yapılan basın açıklamasının ardından kitle dağıldı ve Abbasağa ve Selamişeçme Özgürlük Parklarındaki etkinliklere geçildi.