I. KADIN MÜHENDİSLER BULUŞMASI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Kasım 2014

MMO örgütlenmesinin en önemli unsurlarından olan biz Kadın Mühendisler, mühendis bakış açısına kadın bakış açısını ekleyerek, 17 Ekim 2014 Cuma akşamı I. Kadın Mühendisler buluşması'nı gerçekleştirdik. Yaklaşık 60 kişinin katılımıyla gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğimiz; "Namus Nedir?" Kısa film gösterimi ile başladı.

Üyelerimizin kendini tanıtması ve taleplerinin dinlenmesiyle devam etti. Çoğunluğu uzun zamandır ilk defa oda faaliyetlerine katılım gösteren meslektaşlarımızla toplantı sonrası şube lokalimizde gerçekleştirdiğimiz kokteylimizde hoş muhabbetimiz devam etti. İlerleyen süreçte bize desteklerini sürdüreceklerini, bizimle birlikte bu yolda yürüyeceklerini dile getiren üyelerimizle iletişimimizi devam ettirerek, çalışma programlarımızı oluşturulacağız.

MMO içindeki Kadın Mühendisler Komisyonu çalışmalarının ana ekseni, kadın dayanışmasını, örgütlenmesini ve temsiliyetini daha güçlü hale getirmek,  Oda çalışmalarında ve Oda organlarına katılımda kadınların sayı ve etkinliklerini artırmak; kadın hakları konusunda farkındalıklarının gelişmesine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemek; kadınların mesleki, sosyal, kültürel, dayanışmasını sağlayacak yönde projeler oluşturmanın yanı sıra, kendi sorunlarından yola çıkarak ülkemizde mesleki, siyasi ve sosyal alanlarda kadınların yaşadıkları sorunların çözümü için projeler üretmektir.

Öğrencilik, iş arama, mesleki gelişim ve kariyer süreçlerinde karşılaştığımız engeller, çalışma hayatında yaşanılan sorunlar, bu sorunların tespiti ve çözümü, kadının toplumda hak ettiği yeri alması ancak örgütlü gücün oluşturulması ile mümkündür.
Etkinliğimize destek veren kadın üyelerimize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yapacağımız faaliyetlerde de omuz omuza mücadele etmeye kararlıyız....