İTÜ`DE YÖK VE ÜNİVERSİTELER PANELİ DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Kasım 2012

TMMOB Öğrenci tarafından İTÜ İnşaat Fakültesinde YÖK ve Üniversiteler başlıklı bir panel düzenlendi. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı ve moderatörlüğünü Genç-İMO'dan Ferhat Koyun'un yaptığı panelde genel olarak; YÖK'ün tarihsel süreci, yeni YÖK tasarısı, Bologna süreci, araştırma görevlilerinin iş güvencesi ve özlük haklarını ortadan kaldırılması üzerinde duruldu.

İTÜ Geomatik bölümünden Yrd. Doç. M. Tevfik Özlüdemir; Türkiye`de üniversitelerin oluşum süreci ve 12 Eylül darbesinin bir ürünü olan YÖK`ün nasıl kurulduğunu, üniversitelerin darbe sonrasında yapılandırılmasından bahsetti. Ayrıca Bologna süreci kapsamındaki uygulamaların üniversite-sanayi işbirliği adı altında üniversite imkanlarının sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasından başka bir anlam içermediğini belirtti. Tüm üniversite bileşenlerinin, 6111 sayılı torba yasa ile 50D`li olan araştırma görevlilerine destek vermesi gerektiğini vurguladı. İÜ Hukuk Fakültesi`nden Ar. Gör. Cemil Ozansü, ağırlıklı olarak yeni YÖK tasarısının içeriği hakkında bir konuşma yaptı, bu zamana kadar yapılan mücadelelerde edinilen kazanımların yeni tasarıyla kanunsuz bir şekilde yok sayılacağını belirtti. Birgün gazetesi yazı işleri müdürü Barış İnce ise daha çok güncel gelişmeleri değerlendirdi. Hükümetin YÖK aracılığıyla üniversitelerin nasıl bir şekle dönüştürmek istediğinden bahsetti.

 

Yapılan konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. İTÜ`de işlerini kaybetme tehlikesi altında olan 82 araştırma görevlisi için 15 Kasımda düzenlenecek yürüyüşe yapılan çağrıyla panel sonlandı.