KİRKOR YALÇIN BELGESELİ 13 EYLÜL’DE AVRUPA YAKASI EĞİTİM MERKEZİ’NDE GÖSTERİME SUNULACAK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Eylül 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından makina mühendislerinin efsanevi öğretim üyesi olarak kabul ettiği Prof. Dr. Kirkor Yalçın’ın hayatını, eğitim sürecini ve çalışmalarını anlatan belgesel gösterimi 13 Eylül’de MMO Avrupa Yakası Eğitim Merkezi/Bakırköy’de izleyicilerle buluşacak.

Belgeselde Kirkor Yalçın’ın çocukluk anılarına, zorlu eğitim hayatına, öğrencileri ile olan iletişimine, ders anlatma ekolüne, öğrencileri ile çalışmalarına, Fransa’da ürettiği pompanın hikayesine ve eğitime adanmış koca bir hayatın özeti haline gelmiş ‘’Hayat bir mücadeledir’’ felsefesine değinildi.

Kirkor Yalçın: ‘’Hayat kısa sürer, eserler uzun ömürlü olurlar’’

Bu bir Latin atasözüdür. Bu anlayışla bu eserleri hazırlarken, öğrencilerin teorik bilgileri benimseyerek öğrenmelerini, ezberleme temelinde alışkanlarından uzaklaştırmayı amaçladım; meslek hayatlarında yaratıcı yani araştırma-geliştirme yapan mühendisler olarak hizmetler vermelerini sağlamaya çalıştım.

Prof. Dr. Kirkor Yalçın Kimdir?

1939 yılında Kayseri’de doğdu. İlk ve ortaokulu Develi’de okudu. 1958’de Cağaloğlu İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdi. 1964 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Fakültesi’nden Yüksek Mühendis olarak mezun oldu. 1964-1966 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Termodinamik Kürsüsü’nde asistan olarak görev yaptı. 1966-1971 yılları arasında Fransa’dan burslu olarak Fransa’da Akışkanlar Mekaniği üzerine yüksek lisans ve doktora yaptı. Doktorası sırasında ‘’step by step pneumatic motor’’ konulu bir yenilik yaparak 1971 yılında patent aldı. Doktora sonrası Bruxelles’de Von Karman Enstitüsü’nde süpersonik gaz akımları ile ilgili teorik ve deneysel çalışmalar yaptı. 1975-1985 yıllarında Anadolu Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde görev yaptı. 1988-2001 yılları arasında Edirne, Trakya Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde doçent, 1994 yılından sonra profesör olarak görev yaptı. 2001 yılında emekli olarak Trakya Üniversitesi’nden ayrıldı.