LPG OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜRLÜK HİZMETİ VEREN ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Aralık 2013

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdürlüğü yapan üyelerimiz, ilgili yönetmeliğe göre gerekli olan "Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defterleri" Şube kütüphanemizden temin edebilirler.

Bilindiği üzere 16.12.2012 tarih ve 28499 sayili Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yonetmeliğinin 4 üncü maddesinin (m) bendi "Sorumlu müdür kontrol kayıt defteri: Sorumlu müdürün sorumlu oldugu tesiste gerçekleştirdiği inceleme, eğitim ve organizasyon gibi her türlü faaliyetin ve varsa tesis sahipleri ve personele ilişkin uyarıların kayıt altına alıp imzalandığı ve tesiste muhafaza edilen defteri ifade eder." hükmünü ve 15 inci maddenin (g) bendi "Sorumlu müdür, görevi ile ilgili bilgi, belge ve kayıtları ile sorumlu müdür kontrol kayıt defterini düzenlemek ve muhafaza edilmesini sağlamak, gerektiğinde yetkili kamu kurumlarına ibraz etmek ile yükümlüdür" hükmü bulunmaktadır,

Buna göre;

  1. LPG otogaz istasyonu sahipleri, istasyonları için defteri sadece TMMOB‘den temin edebilirler.
  2. LPG otogaz istasyonlarında 01.01.2014 tarihinden itibaren, TMMOB tarafından hazırlanmış ve TMMOB tarafından onaylanmış defter bulundurulması zorunludur.
  3. Defterin geçerlilik süresi bir yıldır, Bir yılın sonunda herhangi bir boşluğa neden olmayacak şekilde yeni defterin temininden istasyon sahibi ve sorumlu müdür müştereken sorumludur.
  4. Defter kıymetli evrak kaydıyla 5 yıl süreyle istasyonlarda bulundurulmak zorundadir.
  5. Defter fiyatı 75 TL olarak belirlenmiştir.

Sorumlu müdürlük yapan üyelerimiz, ilgili yönetmeliğe göre gerekli olan "Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defterleri" KDV dahil 75 TL olarak Şube kütüphanemizden temin edilebilmektedir.