MESLEKTAŞIMIZ OLCAY ABALAY DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Nisan 2017

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç, 12 Mart 2017 tarihinde hukuksuzca tutuklanan Olcay Abalay için basına ve kamuoyuna ‘’Olcay Abalay serbest bırakılmadılır’’ çağrısında bulundu.

MESLEKTAŞIMIZ OLCAY ABALAY DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Üyesi Olcay Abalay, 12 Mart 2017 tarihinde Dersim`in Pertek ilçesinde gözaltına alınmış, 5 gün gözaltında tutulduktan sonra 17 Mart günü çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştır.

Karadeniz Teknik Üniversitesinden mezun olduğu 2013 yılından bu yana üyemiz olan ve Şube çalışmalarında aktif şekilde yer alan Olcay Abalay`a yönelik tutuklama kararı hukuk dışıdır, kabul edilemez. Bu tutuklama kararının ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Yaşam alanlarımızı yok eden rant projelerine alet olmak yerine, toplum yararına yürütülen çalışmalar içerisinde yer alan, mesleki birikimlerini halkın yararına kullanan mühendislerin hedef gösterildiği, Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevlerinden uzaklaştırıldığı bir dönemde, Şube Üyemiz Olcay Abalay`ın hiçbir somut delile dayanmaksızın tutuklanması, meslektaşlarımıza yönelik antidemokratik uygulamaların geldiği boyutun göstergesidir. Bu hukuksuzluktan derhal vazgeçilmeli, Olcay Abalay serbest bırakılmalıdır!

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak, meslektaşımıza yönelik hukuksuz ve keyfi uygulamaya karşı asla sessiz kalmayacağız. Toplum yararına mesleğini icra etmekten başka bir suçu olmayan Olcay Abalay`ın dava sürecinin takipçisi olacağımızı ve sonuna kadar üyemize sahip çıkacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

BATTAL KILIÇ

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

İSTANBUL ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANI