MMO İSTANBUL ŞUBE ORTADOĞU HALKLARI İÇİN KARDEŞ TÜRKÜLER KONSERİ DÜZENLEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Aralık 2014

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından Rojava`da IŞİD zulmünden kaçarak ülkemize sığınmak zorunda kalan halklar için TMMOB`nin başlattığı konteyner kent kampanyasına katkı amacıyla, Kardeş Türküler Konseri düzenlendi. Konser Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu?nda gerçekleştirildi. Tüm geliri TMMOB Konteyner Kente aktarılacak olan konsere 750 kişi katıldı.

 Konserde açılış konuşmasını TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz yaptı. Solmaz, konseri asıl olarak düzenleyen MMO Bakırköy ve Beylikdüzü Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanları Sevgi Toraman ve Ezgi Kılıç‘a ve emeği geçen diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederek, "Buraya gelen herkes şu an üşüyen ve barınma sorunu olan ve IŞİD zulmünden kaçarak ülkemize gelen Ortadoğu halklarına katkıda bulundu. Bu nedenle bu akşam herkes vicdanı rahat uyuyabilir." dedi.

TMMOB‘yi etkisizleştirmek için yapılmak istenen yasa değişikliği ile birlikte yirmidört yasada yapılma istenen değişikliklerin kentlerimiz ve doğamızın daha fazla talan edilmesinin önünü açacağını kaydeden Solmaz, "TMMOB Olmazsa Ne Olur?" sorusunu cevaplandırarak, TMMOB‘yi rantın önündeki engel olarak gören hükümetin temel amacını anlattı.

Gecede 60. yılını dolduran üyelerimizle yapılan röportajların yer aldığı video ve TMMOB ile ilgili videolar gösterildi. Öte yandan Kardeş Türküler ise konserde henüz piyasaya çıkmamış albümlerinden parçalar seslendirerek dinleyicilere müzik ziyafeti verdi.