MMO İSTANBUL ŞUBESİ İLE ISKAV ARASINDA TEST AYAR DENGELEME (TAD) ALANINDA ORTAK ÇALIŞMA PROTOKOLÜ YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Temmuz 2012

ISKAV (Isıtma Soğutma Klima Araştırmaları Vakfı) ile MMO İstanbul Şubesi arasında ISKAV tarafından başlatılan TAD çalışmaları ve eğitimleri konusunda ortak çalışma kararı aılndı. Bu amaçla 10 Temmuz 2012 tarihinde ISKAV Başkanı Ali Metin Duruk ile Makina Mühendisleri Odası istanbul Şube Başkanı Zeki Arslan tarafından bir protokol imzalandı.

 Test Ayar Dengeleme (TAD) Çalışmasında Uluslararası Standartlara Ulaşmak İçin

 

TESİSAT SEKTÖRÜNDE MMO İSTANBUL ŞUBESİ İLE ISKAV PROTOKOL İMZALADI

Dünyada tesisat sektörünün en örgütlü, deneyimli ve birikimli ülkeleri arasında sayılan ülkemizde son derece önemli olan Test Ayar ve Dengeleme denetimleri yapılmadığı için enerjide %20-25‘lere varan kayıplar yaşanmaktadır.

Faaliyetlerini, meslektaşlarının ve meslek alanlarının gelişimi ekseninde sürdüren Makina  mühendisleri Odası ile aynı amaçla sektörünün yapılandırılması ve meslektaşlarının çıkarlarını korumayı ilke edinen Isıtma Soğutma Klima Araştırmaları Vakfı tarafından HVAC (Isıtma, Havalandırma, İklimlendirme) sektöründe Test Ayar Dengeleme çalışmalarının ortaklaştırılmasına karar verildi. Bu amaçla 10 Temmuz 2012 tarihinde ISKAV Başkanı Ali Metin Duruk ile Makine Mühendisleri Odası istanbul Şube Başkanı Zeki Arslan tarafından bir protokol imzalandı.

Törende konuşan IKSAV Başkanı Ali Metin Duruk "HVAC uygulamalarında Test, Ayar ve Dengeleme (TAD) işlemleri, proje ve yapım denetiminin bir unsurudur ve başarılı bir TAD uygulaması ile % 20-25‘lere varan enerji tasarrufu sağlanabilir. Test, Ayar ve Dengeleme işlemleri tanımlanmış konfor şartlarının sağlanması ve ilgili sistemlerde enerjinin etkin kullanımı açılarından bir zorunluluktur. ISKAV, TAD hizmetleri alanında önce hizmet eksikliğini gidermek adına bu hizmeti sağlamak, nihai olarak bu alandaki çalışma yapacak firmaları ve profesyonelleri eğiten ve akredite eden, alanın bilimsel ve teknik gelişmesine katkı koyan bir yapıyı oluşturmak üzere çalışma başlatmıştır. ISKAV, bu çalışmada NEBB1 ile işbirliğine giderek, Amerika ve Kanada dışındaki NEBB`in dünyadaki Avustralya`dan sonra ikinci şubesi olma yolunda adımlar atmıştır.

İmzalayacağımız bu protokol ile ülkemizde başarılı çalışmalar yürüten ve biz mühendislerin meslek örgütü olan Odamız ile TAD alanında birlikte çalışmalar yürüteceğiz, hem kurumlarımıza hem de ülkemize hayırlı olsun" dedi.

MMO İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan da konuşmasında "Odamız, üyelerine hizmet etmek, ulusal ve uluslararası ölçekte üyelerinin ve mesleğinin çıkarlarını savunmakla yükümlüdür. Geçmişten günümüze hem sayın Ali Metin Duruk hem de sayın Cafer Ünlü her çalışmada Odamızın yanında ya da bu çalışmaların merkezinde olmuş meslektaşlarımızdandır. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Sektörün büyük bir sorununu daha burada masaya yatırmış bulunuyoruz. Şube genel kurulu ve seçimleri sırasında birçok kez söylemiştim; "sektörlerin sorunlarını sektör dernekleri ile birlikte ele alacağız, birlikte çözeceğiz, bilgiyi ve birikimi ortaklaştıracak ve meslektaşlarımızın ve ülkemizin yararına sunacağız, bu bilgi ise sektör dernekleri ve odamızda mevcuttur, önemli olan birlikte taşın altına elini sokmaktır" demiştim. Bu amaçla da seçilir seçilmez birinci ayımızda sektör dernekleriyle ortak bir toplantı yapmış ve ortak çalışmalar yürütmek amacıyla adımlarımıza başlamıştık. Bu toplantılarda sizlerden gelen pozitif yaklaşım da bizim için son derece motive ediciydi. İlk olarak AKDER ile Hidrolik Pnömatik alanındaki eğitimlerin ortaklaştırılmasını içeren protokol imzaladık. İşte buradayız ve çok önemli bir alanda daha ortak çalışmanın startını veriyoruz. TAD çok önemli.

Anlattığınız gibi bu alanda yapılacak olan çalışma hem meslektaşlarımıza hem de ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca bu alanda eğitimler de yürütecek ve eğitim alanında da ortak çalışmalar yapacağız." dedi.