MMO İTÜ MÜHENDİSLİK GÜNLERİ 2012 BAŞLIYOR...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Mart 2012

İTÜ Makina Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu tarafından üçüncü kez düzenlenen Mühendislik Günleri 5-9 Mart tarihlerinde İTÜ İşletme Fakültesi ve İTÜ Makina Fakültesi'nde gerçekleştirilecek. İTÜ MMO Öğrenci Komisyonu Mühendislik Günleri ile yine "Sermayenin nesnesi değil toplumun öznesi olacağız" diyerek üniversitelerdeki piyasacı uygulamaları reddederek toplumun mühendisleri olacağını söylüyor

İlk olarak 2010 yılında düzenlenmeye başlayan, bir haftalık etkinlikler dizisi halinde düzenlenen İTÜ Mühendislik Günleri bu yıl da üçüncü kez 5-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Mühendislik Günleri, üniversitelerdeki bilimsellikten uzak, piyasacı, kariyer odaklı, rekabetçi uygulamaları reddederek; mühendislik öğrencilerinin "kariyer günleri, sektör günleri, savunma sanayi günleri" gibi etkinliklere mahkum edilmesine inat bilimsel eğitim talebini, toplumcu mühendisliği, birlikte üretme arzusunu ve insanca yaşam hakkını öne çıkarıyor.

Sponsorsuz olarak gerçekleştirilen Mühendislik Günleri'nde tüm etkinlikler de ücretsiz yapılıyor.

Mühendislik Günleri geçen yıl olduğu gibi bu yıl da açılışını bir konserle yapıyor. 5 Mart akşamı saat 18.00'da İTÜ Makina Fakültesi Orhan Öcalgiray Salonu'nda gerçekleşecek açılışta Baba Zula sahne alacak.

6-8 Mart tarihlerinde İTÜ Makina Fakültesi ve İTÜ İşletme Fakültesi'nde düzenlenecek panellerle Mühendislik Günleri devam edecek. 6 Mart tarihinde Makina Fakültesi'nde gerçekleşecek olan "Depremini Bekleyen Şehir: İstanbul" panelinde olası İstanbul depremi ve Van depreminin kentsel dönüşüm için bir fırsata çevrilmeye çalışılmasının İstanbul'daki yansımaları Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve Doç. Dr. Murat C. Yalçıntan ile konuşulacak. Aynı gün İşletme Fakültesi'nde "Kariyer Basamaklarını Tırmanmak" başlıklı panelde ise Yrd. Doç Dr. Özgür Müftüoğlu ve Endüstri Mühendisi Arda Arlı üniversitelerdeki rekabetçiliği ve iş yaşamında mühendislerin yaşadığı güvencesizliği anlatacak.

7 Mart günü İşletme Fakültesi'nde "AKP'nin İleri Demokrasisi" isimli panelde son dönemde artan baskı ve zoru Radikal Gazetesi Yazarı Özgür Mumcu, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ve MMO Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Yener değerlendirecek. Makina Fakültesi'nde yapılacak "İTÜ'de Yetkin Mühendislik" paneline ise Prof. Dr. Fuat Ercan katılacak.

8 Mart günü Makina Fakültesi'nde yapılacak "Üretimde Makinalaşma ve Otomasyon" paneline Doç. Dr. Sinan Alçin ve Prof. Dr. Şeniz Ertuğrul katılırken; "Nanomalzemeler ve Akıllı Malzemeler" paneline ise Prof. Dr. Bülent Eker ve Doç. Dr. Celalettin Ergun katılacak.

Mühendislik Günleri kapanışını ise Eskişehir'deki ETİ Makine ve ETİ Gıda fabrikalarına düzenlediği teknik gezi ile yapacak.

Ayrıntılı bilgi için:

http://www.facebook.com/events/344379945607254/