MÜHENDİSLER BU DEFA FİDAN DİKTİ, UÇURTMA UÇURDU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Mayıs 2012

6 Mayıs 2012 tarihinde, Büyükçekmece göl havzasındaki 8.000 metrekarelik alanda oluşturulan MMO Korusu mühendislere ve çocuklara ev sahipliği yaptı.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen "2. Fidan Dikme ve Uçurtma Şenliği" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi ve renkli görüntülere sahne oldu. Dikilen fidanlarla geleceğe tohum atılırken, özgürlük sembolü uçurtmalarla gökyüzü renk cümbüşüne büründü. Bağımsızlık ve özgürlük yolunda yitirilen üç fidan için, Deniz Gezmiş ve arkadaşları için ayrıca üç fidan dikildi.

Açılış konuşmasını yapan Beylikdüzü İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu üyesi Cafer Yıldız kısa bir konuşmayla katılımcılara hoş geldiniz dedi. Ardından söz alan MMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan ise özellikle 6 Mayıs'ta fidan dikmenin çok daha anlamlı olduğunu ifade ederek, özellikle üç fidanı Deniz Gezmiş ve arkadaşları için dikeceklerini  söyledi. Ardından 500 kadar leylandi, mavi leylandi, fıstık çamı fidanının katılımcılar tarafından dikimi yapıldı. Deniz Gezmiş ve arkadaşları için üç adet çınar ağacı fidanı alkışlar eşliğinde dikildi.

Şenliğin devamında çocuklara dağıtılan 80 kadar uçurtma ile gökyüzü renk cümbüşüne büründü. Güzel bir bahar gününde gerçekleştirilen şenlik tulum ve horon eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.