PANEL: ISI BÖLÜŞÜMÜ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Mayıs 2012

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından 2 mayıs 2012 tarihinden itibaren uygulanması zorunlu hale gelen merkezi binalarda ısı payölçer kullanma zorunluluğu ile ilgili tüm tarafların katıldığı bir panel düzenlendi. Şube Başkanımız Zeki Arslan`ın yönettiği panelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Murat Bayram, TTMD adına Hakkı Buyruk, MTMD adına İrfan Çelimli ve ISKAV adına Oray Altun konuşmacı olarak yer aldılar.

 

PANEL: ISI BÖLÜŞÜMÜ

 

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından 2 mayıs 2012 tarihinden itibaren uygulanması zorunlu hale gelen merkezi binalarda ısı payölçer kullanma zorunluluğu ile ilgili tüm tarafların katıldığı bir panel düzenlendi.Şube Başkanımız Zeki Arslan`ın yönettiği panelde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Enerji Verimliliği Dairesi adına Murat Bayram, TTMD (Türk Tesisat Mühendisleri Derneği) adına Hakkı Buyruk, MTMD (Mekanik Tesisat Mühendisleri Derneği) adına İrfan Çelimli ve ISKAV (Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı) adına Oray Altun konuşmacı olarak yer aldılar.

Panelin açılış konuşmasını yapan MMO İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan şöyle konuştu: Makina Mühendisleri Odasının gerek meslek ve meslektaşlarını ve kamuoyunu ilgilendiren gerekse de ülkemizi ve halkımızı ilgilendiren her konuda kamuoyunu aydınlatmaya çalıştığını, önerilerini paylaştığını biliyorsunuz. Bu çerçevede bugünkü panelimizde ülkemizi ve halkımızı çok yakından ilgilendiren enerji verimliliği konusunda çıkan yasanın 7. maddesinin geçici 6. maddesine bağlı olarak 2 Mayıs‘tan itibaren uygulanmaya başlanan merkezi ısıtma uygulanan mahallerde Isı Paylaşımı konusunu irdeleyeceğiz.

Bu etkinliği kamusal denetim anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz. Gerek bina yöneticilerini, gerekse de tasarımcılarımızın bu alandaki bilgi ihtiyacını karşılamaya dönük bu tür faaliyetleri yaygın olarak gerçekleştireceğiz ve bunu yaparken de hükümetin yaptığı gibi tek yanlı "ben yaptım oldu" anlayışıyla değil, sektör temsilcileriyle tüm tarafların içinde olduğu bir tartışma ortamıyla bunu yapacağız. Çünkü siyasi iktidarın yönetim anlayışı özellikle mesleğimizi ilgilendiren konularda konunun taraflarını bir araya getirerek yasa ve yönetmelikler çıkarmayan bir anlayış. O nedenle biz bu anlayışı eleştiriyoruz. Yıllardır sizin ve biz meslek örgütlerinin vermiş olduğu emek ve birikimlerimizi ve değerlerimizi hiçe sayarak bir gecede Kanun Hükmünde Kararnameler çıkartıyorlar. İşte, toplumsal hayatı nasıl karartıyorlarsa, meslek alanlarımızı da bu şekilde karartmak istemektedirler.

170 kişinin katıldığı Panel, konuşmacıların sunumlarının ardından kendilerine yöneltilen soruları yanıtlamasıyla sona erdi.