ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ZEKİ ARSLAN`IN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI İLE YAPILAN TOPLANTI İLE İLGİLİ MESAJI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Şubat 2013

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Bakanlık heyeti ile TMMOB Başkanı ve 10 Odamızın Yönetim Kurulu Başkanlarının 30 Ocak 2013 tarihinde Bakanlığın çağrısı ile yaptıkları toplantı ile ilgili Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan bir mesaj yayınladı.

Değerli Üyemiz,

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Bakanlık heyeti ile TMMOB Başkanı ve 10 Odamızın Yönetim Kurulu Başkanları 30 Ocak 2013 tarihinde Bakanlığın çağrısı ile bir toplantı gerçekleştirmişlerdir. Yapılan toplantıda bakan tarafından TMMOB Yasası değişikliği üzerine bir çalışma yapıldığı, ancak bu çalışmanın durdurulduğu, şu an TMMOB Yasası ile ilgili bir gündemlerinin olmadığı, mühendislik mimarlık şehir planlama alanlarında TMMOB ve ilgili Odalarla birlikte çalışmak istedikleri, TMMOB ile gündemli toplantıları sürdürme niyetlerinde oldukları, kısa süre içerisinde bunu gerçekleştirecekleri ifade edilmiştir.

Şubemiz üyeleri, çalışanları ve yöneticileriyle birlikte TMMOB'ye bağlı Odalarımızın özelde Makina Mühendisleri Odasının özverili çalışmalarında yerini almıştır. "Hak Verilmez Alınır" anlayışı ile yürütülen imza kampanyalarında, basın açıklamalarında ve birebir toplum nezdinde üyelerimiz, yönetici ve çalışanlarımız "ses getirici bir kampanya sınavı vermişlerdir".

Bizim inançla yürüttüğümüz bu mücadele söz konusu yasanın geri çekilmesinde en önemli etkendir. İktidarların vaatlerinin takipçisi olacağız. Başta meslek alanlarımızın kapsamında olan kentsel dönüşüm süreçleri ve sürdürülen talan ve yağma ekonomisi olmak üzere yapılanları yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Bu nedenle tüm üyelerimize, yönetici ve çalışanlarımıza, öğrenci üyelerimize teşekkür ediyoruz. Mücadele ederek elde edilen ya da durdurulan bu süreçteki yasa kazanımının yine önümüzdeki dönemde de mücadele edilmeden devamının getirilemeyeceğini bilmemiz gerekir. Odamız ve TMMOB, dost emek ve demokrasi güçleriyle, meslek örgütleri ve duyarlı tüm kesimlerle birlikte demokrasi mücadelesinin ön saflarında yer almayı sürdürecektir.

Saygılarımızla.
ZEKİ ARSLAN
TMMOB MMO İstanbul Şube
Yönetim Kurulu Başkanı