TMMOB 8 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ SAAT 17.00`DE GALATASARAY`DAN TAKSİM`E YÜRÜYECEK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Haziran 2013

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 8 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 17.00’de “Taksim Hepimizindir” sloganıyla Galatasaray’dan Taksim Meydanı’na yürüyüş düzenliyor. Yürüyüşe TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TMMOB Yönetim Kurulu üyeleri de katılacak.

TMMOB İLK GÜNDEN BU YANA GEZİ PARKI DİRENİŞİNİN ÖN SAFLARINDA YERİNİ ALMIŞTIR

27 Mayıs 2013 tarihinde saat 22.30‘da iş makineleri Gezi Parkı‘na girmiş ve fiili yıkım ve ağaçların sökülerek parçalanması işlemi başlatılmıştır. Bunun üzerine Taksim Meydanı ve Gezi Parkına sahip çıkma duyarlılığı gösteren demokratik çevreler, başta TMMOB‘ye bağlı Odalarımızın İstanbul Şubeleri olmak üzere, meslek örgütleri ve doğasever halkımız park alanında buluşarak yıkımın ve ağaç katliamının durdurulmasını sağlamıştır. Ancak daha sonra polis sabaha karşı saldırmış demokratik hakkını kullanan vatandaşlara insafsızca müdahale etmiştir.

Bugün Taksim Gezi Parkı Direnişimizin 11. Günü. Bizler, kentine ve parkına sahip çıkan yurttaşlar olarak bu alçakça saldırıya karşı bedenleriyle canları pahasına direnen tüm kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Kendisini hiçbir hukuk kuralına bağlı görmeyenlere, yurttaşlara, demokratik kitle örgütü temsilcilerine, siyasi partilerin genel başkanlarına, milletvekillerine, gazetecilere hiçbir uyarı yapmadan insafsızca saldıranlara karşı direnmenin bir hak olmasından öte yurttaşlık görevi olduğunu bir kez daha ilan ediyoruz.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubelerimizin sekreteryasını yürüttüğü ve tüm Odalarımızın desteklediği Taksim Dayanışmasının, kararlılıkla sürdürdüğü bu onurlu direnişi selamlamak ve onlarla birlikte olmak için;

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TMMOB Yönetim Kurulu‘nun  katılımıyla; 08 Haziran 2013 Cumartesi Saat 17.00‘de Galatasaray‘dan Taksim Meydanına yürüyecek ve burada bir basın açıklaması yapacağız.

Biz diyoruz ki; kentine, ülkesine sahip çıkan, başta Taksim direnişine katılan tüm kesimler olmak üzere; ülkenin dört bir yanında sokaklarda destek eylemleri yapan direnişçiler haklıdır ve meşrudur.

Çünkü Taksim Halkındır,

Çünkü Taksim Hepimizindir,

Ve bugün Her Yer Taksimdir, Her Yer Direniştir!

TMMOB İSTANBUL İL KOORDİNASYON KURULU