TMMOB İKK: TORBACI AKP TMMOB`DEN VE MESLEĞİMİZDEN ELİNİ ÇEK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Ocak 2015

Mimar, mühendis ve şehir plancıları, TMMOB Yasası?ndaki değişiklikleri de içeren torba yasalara karşı ?Ülkemize, halkımıza, mesleğimize, örgütümüze sahip çıkıyoruz? kampanyası çerçevesinde, kentlerde sokaklara çıktı. TMMOB İl-İlçe Koordinasyon Kurulları tarafından yurdun dört bir yanında gerçekleştirilen eylemlerle TMMOB?nin AKP?nin arka bahçesi olmayacağı bir kez daha duyuruldu.

 Yurdun dört bir yanında olduğu gibi 15 Ocak?da İstanbul Kadıköy`de TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından gerçekleştirilen eylem, kitlesel bildiri dağıtımıyla başladı. Mimar, mühendis ve şehir plancıları dağıttıkları bildirilerle halkın sağlıklı yaşam çevrelerinde yaşama hakkını, yurttaşların nitelikli mimarlık, mühendislik, planlama hizmetleri alma hakkını savundukları için AKP`nin hedefinde olduklarını belirttiler. Bildiri dağıtımının ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz AKP`nin toplumun tüm muhalif kesimlerine yaptığı gibi, TMMOB`yi de susturmaya çalıştığını belirterek; "AKP; torba yasa ile kentlerdeki eğitim ve sağlık alanlarını, parkları ve hatta mezarlık alanlarını bile özelleştirerek, yandaşlarına peşkeş çekmek isterken; bizler halka ait olan bu alanların, yapılaşmaya açılmadan korunmasının mücadelesini vermeye devam edeceğiz." dedi. Kentlerimizin, kıyılarımızın, doğal yaşam alanlarımızın, talan edilmesine izin vermeyeceğiz diyen TMMOB üyelerinin, yapılan basın açıklamasından sonra, Kadıköy sokaklarında halkın yoğun ilgi ve desteğiyle gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından eylem sona erdi.