TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBE DUDULLU LPG İSTASYONUMUZ ÇALIŞANLARINA YAPILAN SİLAHLI TEHDİTİ KINIYORUZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Eylül 2013

LPG Sızdırmazlık Muayene İstasyonumuzda çalışan personelimizin silahla tehdit edilmeleri üzerine Şube Yönetim Kurulu Sekreteri N. Cenk CİHANGİR tarafından bir basın bülteni yayınlandı.

TMMOB MAKİNA MÜHENDİLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBE DUDULLU LPG İSTASYONUMUZ ÇALIŞANLARINA YAPILAN SİLAHLI TEHDİTİ KINIYORUZ!

 

Toplumun can ve mal güvenliği için, kamusal denetim görevini yerine getiren Odamız çalışanları görevleri sırasında silahla tehdit edilmişlerdir.

Ülkenin her yerinde LPG`li araçların gaz sızdırmazlık kontrollerini yapan TMMOB Makina Mühendisleri Odasının İstanbul Şubesine bağlı iki LPG Gaz Sızdırmazlık Muayene İstasyonu bulunmaktadır. 16 Eylül 2013 tarihinde Dudullu İstasyonumuza gelen bir şahıs çalışanlarımıza sözlü tacizde ve küfürlü hakarette bulunmuş, ardından bir silah ile personelimizi tehdit etmiştir.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin 6. maddesinde de belirtildiği üzere Odamızın kuruluş amaçları arasında; ülke ve toplum yararları doğrultusunda yurdun doğal kaynaklarının işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak, mühendislik hizmetleri ile ilgili her türlü araştırma, inceleme, proje ve raporların hazırlanmasını, uygulanmasını ve teknik uygulama sorumluluğunun uzman mühendisler tarafından yapılmasını sağlamak ve bunların teknik kurallara uygunluğunu incelemek, denetlemek ve onaylamak yer almaktadır.

Söz konusu toplum yararı gözetilen çalışmalar ve faaliyetlerimiz sırasında personelimize yönelik gerçekleştirilen bu hain saldırıyı kınıyoruz. Bu tür saldırılara; son dönemde TMMOB`ye karşı hükümet tarafından başlatılan karalama kampanyası, TMMOB`yi yasa ve yönetmeliklerle etkisizleştirme girişimlerinin zemin hazırladığını da düşünüyor, örgütümüze, herhangi bir personelimize yönelik tüm girişimlerin boşa çıkartılacağını, gerekli tüm hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz.

N. Cenk CİHANGİR

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

İstanbul Şube Yönetim Kurulu Sekreteri