TMMOB Makina Mühendisleri Odası:Ülkemize, Halkımıza, Mesleğimize Sahip Çıkıyoruz

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Şubat 2015

Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu 14 Şubat`ta 8 bölgeden Ankara`ya gerçekleştirilecek yürüyüşle ilgili bir mesaj yayınlayarak, Oda Örgütlülüğünü mücadeye çağırdı.

  Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere, "İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile, örgütümüz Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği-TMMOB Yasası ile imar, iskân, kültür ve tabiat varlıkları ve çevre yasalarında birçok değişiklik yapılması amaçlanmaktadır. Kentlerimiz, arazilerimiz, doğal, tarihi, kamuya ve halka ait varlıklar ile mühendislik, mimarlık, şehir planlama hizmetleri ve meslek örgütlerimiz, AKP iktidarının yine bir "torba yasa" tasarısı ile karşı karşıya. Tasarı özel olarak, TMMOB ve Odalarını bölüp parçalayarak işlevsizleştirme, etkisizleştirme ve mühendislik, mimarlık, şehir planlama hizmetlerini rant politikalarına hizmet edecek şekilde taşeronlaştırmayı amaçlamaktadır.

Bu tasarıya karşı yaklaşık olarak iki aydır TMMOB çatısı altında etkinlikler düzenleniyor. "AKP'nin Torba Yasasına İzin Vermeyeceğiz" kampanyası çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ona bağlı il müdürlüklerinin önlerinde açıklamalar yaptık, "Talana, Yalana, Yağmaya İzin Verecek miyiz?" broşürlerimizi ve çeşitli bildirileri kent merkezlerinde halka dağıttık, sosyal medya olanaklarını kullandık.

9 Şubat Pazartesi gününden itibaren de, 14 Şubat'ta Ankara'da yapılacak olan TMMOB 43. Dönem Olağanüstü Genel Kurulu'nda buluşmak üzere, ülkemizin sekiz ayrı noktasından "Ülkemize, Halkımıza, Mesleğimize Sahip Çıkıyoruz" diyerek yürüyüşler yapacağız.

Aşağıda TMMOB'nin sekiz ayrı yürüyüş kolunun programı yer almaktadır. Başta delegelerimiz olmak üzere üyelerimizin-öğrenci üyelerimizin, şubeler-il-ilçe temsilcilikleri ve ilgili TMMOB İKK'sı ile irtibat halinde yürüyüş kollarını karşılama, uğurlama ve Ankara'ya gelmek için temas kurmaları gerekmektedir.

Şimdi, gerici, rantçı, emek düşmanı, zorba AKP iktidarına karşı direnişi büyütme zamanıdır. Bütün örgütümüzü ve üyelerimizi sorumluluklarımızı üstlenerek gücümüzü, direnişimizi ve TMMOB?yi büyütmeye çağırıyoruz.

Yolumuz açık olsun.

Örgütlü halkı hiçbir kuvvet yenemez.

Birlikte mücadele edelim, izin vermeyelim, geleceği kazanalım.

Saygılarımızla.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

 

1. BÖLGE / İSTANBUL KOLU

10 Şubat Salı Kırklareli/Edirne

11 Şubat ÇarşambaTekirdağ

12 Şubat Perşembeİstanbul

13 Şubat CumaKocaeli

14 Şubat CumartesiAnkara

 

2. BÖLGE / İZMİR KOLU

10 Şubat Salı Muğla/Bodrum/Milas

11 Şubat ÇarşambaDenizli/Aydın/Manisa

12 Şubat Perşembeİzmir

14 Şubat Cumartesi Ankara

 

3. BÖLGE / ANTALYA KOLU

12 Şubat PerşembeAntalya

13 Şubat Cuma Isparta

14 Şubat CumartesiAnkara

 

4. BÖLGE / ADANA KOLU

10 Şubat SalıGaziantep

11 Şubat ÇarşambaHatay

12 Şubat PerşembeMersin

13 Şubat Cuma Adana

14 Şubat CumartesiAnkara

 

5. BÖLGE / DİYARBAKIR KOLU

10 Şubat SalıVan

11 Şubat Çarşamba Malatya/Mardin

12 Şubat PerşembeŞanlıurfa

12 Şubat Perşembe Diyarbakır

14 Şubat CumartesiAnkara

 

6. BÖLGE / KARADENİZ KOLU

10 Şubat Salı Artvin

11 Şubat Çarşamba Rize/Trabzon

12 Şubat Perşembe Giresun/Ordu

13 Şubat Cuma Samsun

14 Şubat CumartesiAnkara

 

7. BÖLGE / BATI KARADENİZ KOLU

13 Şubat Cuma Zonguldak

13 Şubat Cuma Karadeniz Ereğli

14 Şubat CumartesiAnkara

 

8. BÖLGE / GÜNEY MARMARA KOLU

10 Şubat SalıÇanakkale/Balıkesir

11 Şubat Çarşamba Bursa

13 Şubat Cuma Eskişehir

14 Şubat Cumartesi Ankara