TMMOB`YE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Ocak 2013

TMMOB'yi etkisizleştirmek amacıyla TMMOB Yasası'nda yapılmak istenen değişikliklere karşı DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, İMOK'a bağlı (İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu) İstanbul Tabip Odası, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Barosu, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, birçok siyasi parti, demokratik kitle örgütü tarafından 12 Ocak Cumartesi günü Galatasaray'dan Taksim'e yürüyüş düzenlendi.

 

Galatasaray Lisesi önünde saat 13:00‘te başlayan yürüyüşte ‘TMMOB Halktır Halk Yenilmez‘, ‘TMMOB Susmaz, Susturulamaz‘, ‘Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek‘ ‘Mühendisler, Mimarlar Susmayacak‘,  ‘Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz‘ sloganları atıldı. İstiklal Caddesi boyunca devam eden yürüyüşte torba yasayla ilgili bilgilendirici konuşmalar da yapıldı.

Taksim Meydanı‘nda yapılan basın açıklamasında İMOK (İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu) Sekreteri İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, AKP iktidarının bu yeni yasayla TMMOB‘yi susturmak ve etkisizleştirmek istediğini, kendisine muhalif tüm güçleri sessizleştirmek istediğini vurguladı. Çerkezoğlu ‘AKP kendisine yandaş istiyor. Dava açmayan, mücadele etmeyen bir TMMOB ve odalar istiyor.‘ dedi.

TMMOB‘nin, sendikaların ve diğer odaların AKP‘nin bu yandaş yaratma çabasına karşı birlikte mücadele ederek kazanacaklarını belirten Çerkezoğlu ‘TMMOB‘nin mücadelesine İstanbul Tabip Odası, İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Barosu, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, KESK, DİSK ve devrimci demokrat birçok örgüt ve siyasi parti destek veriyor, TMMOB‘ye ve Odalarımıza Sahip Çıkacağız‘ diye konuştu.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz da TMMOB‘nin yürüttüğü mücadeleye destek veren tüm emek ve meslek örgütlerine, tüm demokrasi güçlerine teşekkür ederek, mühendis, mimar ve şehir plancılar olarak bu mücadeleyi mutlaka kazanacaklarını, yasayı engelleyeceklerini ifade etti. Solmaz, "Birkaç yıldır çıkarılan KHK‘lar, torba yasalar AKP‘nin rant politikalarına engel olan  TMMOB‘yi susturmayı amaçlamaktadır. Ancak halkın birikimlerinin ve doğanın sermayeye peşkeş çekilmesine ve TMMOB‘nin yok edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Açıklamanın ardından eylem sonlandırıldı.