TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI 47. OLAĞAN GENEL KURUL VE SEÇİMLERİNE BEKLİYORUZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Mart 2018

TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI 47. OLAĞAN GENEL KURUL VE SEÇİMLERİNE BEKLİYORUZ 

Sevgili Meslektaşlarım,
Öncelikle, tüm kadın meslektaşlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü büyük bir içtenlikle kutlarım. Kadınların hem mesleğimiz açısından hem de toplumumuz açısından yalnızca geliştirici, koruyucu ve yönlendirici bir unsur olarak görülmemeleri gerektiğini, toplumda adalet, kalkınma ve demokrasinin sağlanabilmesi için de ilerici bir role sahip olduklarını hatırlatmak isterim. Son on yıldır ve öncesinde yüzlerce yıllık bir birikimle tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde kökensel, kültürel, dini ve politik tartışmalar temelinde daha da daraltılmakta ve kadının ait olduğu sosyal rol yok sayılmaktadır. Biz, bilimselliğin, demokrasinin ve vicdanın önemini her defasında vurgulayan Makina Mühendisleri Odası olarak hem kadınlarımızın hem de kadın meslektaşlarımızın iş hayatında ve sosyal hayatlarında ayrımcılığa, şiddete ve tacize maruz kalmalarına karşı sonuna dek yanlarında duracağız.

Değerli Meslektaşlarım,

Son günlerde Cumhurbaşkanı ve hükümet sözcülerinin TMMOB, TTB ve TBB gibi meslek kuruluşlarını hedef alarak sarf ettikleri sözler ve akabinde meslek kuruluşlarının isimlerinde bulunan “Türk” ve “Türkiye” ifadelerinin kaldırılmasına ve birden fazla oda ya da birlik kurulacağına dair yapılan tartışmalara ilişkin 10 Şubat 2018 tarihinde TMMOB Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yapılan tespit ve değerlendirmelerin arkasında durduğumuzu belirtmek isterim. Nitekim, siyasi iktidarın tasarruflarını her dönem eleştirmiş olan kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarına yönelik kurulan baskılar yeni değildir ve eminiz ki iktidarın değişmesi durumunda dahi sona ermeyecektir. Bunun asıl sebebi ise TMMOB’nin mesleki alanlarından hareketle oluşturulan mesleki politikalarla, ülke ve insan kaynaklarımızın rant ve çıkar çevrelerine peşkeş çekilmesine ilişkin geliştirdiği ve asla değişmeyecek olan kamucu duruşudur. Bu nedenle, karşımızda duran iktidar kim olursa olsun, yalnızca ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını savunacağımızın altını bir kez daha çizmek isterim.

Yine son günlerde, iktidarın özelleştirme ve ülkeyi sıcak parayla yönetme politikalarının son hamlesi olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye bağlı 14 fabrikanın özelleştirileceğini üzüntüyle öğrendik. Şeker üretiminde kendisine yeten ve fazlasını ihracat edebilen Türkiye’nin, yabancı sermaye lehine yapılan yasa değişiklikleri ve son adım olarak şeker fabrikalarının satışı ile dışa bağımlı bir ülkeye dönüştüğü gerçeği gözler önündedir. Kamu kaynaklarımızın talanına yol açan, çiftçimizi ve köylümüzü mağdur eden bu anlayışa karşı çıkacak ve çiftçimizin ekmek kapısına göz dikenlerin karşısında eğilmeyeceğiz.

Son olarak, Rant ve emperyalist çıkarlar etrafında şekillendirilen ülke politikalarına karşı bir güç oluşturmak, ülkemizi, halkımızı ve mesleğimizi onurlu bir biçimde savunabilmek adına, Makina Mühendisleri Odası 47. Olağan Genel Kurul ve Seçimlerimize delegelerimizi ve katılabilecek durumda olan tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz. 24-25 Mart 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan Oda Genel Kurul ve Seçimlerinin mesleki örgütlülüğümüzü güçlendirmesini temenni ediyor, sizleri sevgi ve dostluk ile selamlıyorum.