TAKSİM DAYANIŞMASI BASIN AÇIKLAMASI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Haziran 2013

AKP hükümetinin Taksim Gezi Parkı‘nı kamusal alan olmaktan çıkararak sermayeye pazarlama kararı, üstelik bunu gerici ayaklanmanın merkezi konumundaki Taksim Topçu Kışlası Projesi ile yapacağını kamuoyuna açıklamasının ardından 27 Mayıs 2013’te Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında ağaçların sökülmesi ve parkın duvarının yıkılmasına karşı başlayan direniş görülmemiş bir toplumsal muhalefet hareketinin ilk kıvılcımını ateşledi. Gelinen noktada 7 gündür devam eden direniş ile ilgili Taksim Dayanışması ve TMMOB, DİSK, KESK ve TTB temsilcileri Başbakan Vekili Bülent Arınç ile hükümet tarafından gelen bir talep ile yarın saat 11.00’de bir toplantı yapacaklar. Toplantıda direniş cephesi taleplerini hükümete iletecek. Konu ile ilgili Taksim Dayanışmasının basın bülteni için tıklayınız.

27 Mayıs 2013 tarihinde saat 22.30 sularında Taksim Gezi Parkı`nın fiilen yıkılma girişimi sonrası yaşanan toplumsal duyarlılık karşısında hükümetin izlediği polis şiddeti nedeniyle; başta Taksim-İstanbul olmak üzere bütün yurtta yurttaşlar demokratik tepkilerini ortaya koymaktadırlar.

Toplumun en temel demokratik ve insan hakkı olan taleplerinin barışçıl ve demokratik bir şekilde ortaya konmasına karşın iktidar, şiddet, baskı ve yasakçı politikalara devam etmektedir.

Bu konularla ilgili olarak ortak taleplerimizi iletmek ve olumlu bir adım atılmasını sağlamak amacı ile 5 Haziran 2013 saat 11.00`de Başbakanlık binasında hükümet adına sayın Bülent Arınç ile bir görüşme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

TAKSİM DAYANIŞMASI