GELECEK, TOPLUMCU MÜHENDİSLİK YOLUNDA!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

03 Mayıs 2017

Makine Mühendisleri odası İstanbul şube Öğrenci komisyonu 24-30 Nisan tarihlerinde ‘’Sermayenin Nesnesi Değil Toplumun Öznesi Olma’’ şiarıyla Mühendislik ve Şehircilik günlerinde İstanbul’daki mühendislik öğrencileri ile buluştu.

Bu yıl 8. düzenlenen Mühendislik ve Şehircilik günleri kapsamında İstanbul genelinde 500 den fazla mühendislik öğrencisi ülke sorunlarını, bilimsel gelişmeleri, toplumsal algıları konuşup tartıştığı 9 seminer 2 teknik gezi 2 atölye ile toplumcu mühendislik yolunda çalışmalarını sürdürdü.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Beykent Üniversitesi öğrencileri; Cern, Türkye`nin enerji görünümü, yenilenebilir enerji, Türkiye`de kadın mühendis olmak, mühendislik ve doğa, evrim, toplumsal gelişimde endüstri mühendisliği, computational Fluid dynamic seminerleri, toplumsal cinsiyet atölyesi ve film gösterimleri ile Türkiye`nin en büyük bilimsel öğrenci etkinliğini gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen etkinliklere Dünya Enerji Komisyonu Eski Yöneticilerinden Oğuz TÜRKYILMAZ başta olmak üzere alanında uzman birçok konuşmacı bilgi birikimlerini mühendis adaylarına ilettiler.

Etkinliğin son gününde Şube lokalinde kahvaltıda etkinliği düzenleyen komisyon, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal KILIÇ ve Şube Sekreteri İbrahim TATAROĞLU ile bir araya geldi. Aklındaki soruları iletip, meslek odalarının geleceğe ve öğrencilere yönelik planlamaları hakkında bilgi aldılar.