MMO İSTANBUL ŞUBE`DE 8 MART KUTLAMASI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Mart 2012

3 Mart Cumartesi günü saat 14.00'de başlayan etkinlik Şube Yönetim Kurulu üyesi Şebnem CENGİZ'in açılış konuşmasıyla başladı. Şebnem Cengiz açılış konuşmasında Türkiye'de rakamlarla kadınların ve özelikle mühendis kadınların durumlarını aktardı. Daha sonra MMO İstanbul Şube Kadın Mühendisler Komisyonu tanıtımı yapıldı. Katılımcılara böyle bir komisyona neden ihtiyaç duyulduğu, komisyonun hangi amaçlarla kurulduğu ve geçen dönem faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Şube komisyonun tanıtımının ardından iKK Kadın Komisyonu ve kadın mühendislerin iletişimini sağlayan e-posta grupları hakkında da bilgi verildi.

Etkinliğin söyleşi bölümünde "Medya ve Kadın" konusu tartışıldı. Cumhuriyet Pazar Dergisi eski editörü ve Bianet yazarı Berat Günçıkan ve MEDİZ (Medyada İzleme Grubu) üyesi Melek Özman söyleşi konuşmacıları olarak hem medyanın mutfağındaki kadınlardan, nasıl görünmez olduklarından, neden yönetim kademelerine gelemediklerinden, örgütlenemediklerinden, hatta zaman zaman erkeklerle aynı cinsiyetçi söylemleri kullanabildiklerinden hem de gazete sayfalarından televizyon haberlerine, kadın programlarından reklamlara kadar nasıl cinsiyetçi bir dil kullanıldığından bahsettiler. Bu noktada Melek Özman MEDİZ'in bıktıklarımız bölümünden "Medyanın arka sayfasında "güzel", gündüz kuşağında "kurban" ya da "cani" hikayelerinde "fedakar anne", "iyi aile kızı" ya da "kötü kadın", siyaset sayfalarında "başörtüsü" ya da "bayrak taşıyıcısı" ve mutfağında çalışıp "görünmez" olmaktan bıktık!" cümlesini katılımcılarla paylaştı. Katılımcıların cinsiyetçi dile karşın neler yapabiliriz sorularına iki konuşmacı da şöyle yanıtladı: "Kanal yönetimlerine, RTÜK'e, yazarlara daha çok şikayet mektubu, uyarı gönderilmeliyiz, bunu örgütlemeliyiz ki, Türkiye'de kadınların bu yazılanlardan rahatsız olduklarını anlasınlar, hemen değiştirmeseler bile zamanla uyarıla uyarıla bu dilden vazgeçsinler."

Sohbet ve üyelerimizin hazırladıkları ikramlarla devam eden etkinlikte katılan kadın üyelere lavanta torbaları ve karanfiller dağıtıldı. Ayrıca etkinlik İstanbul Şube'de düzenlenen etkinlikler arasında çocuk bakım hizmeti verilen ilk etkinlikti.