ŞUBEMİZ - İMALAT SEKTÖR DERNEKLERİ ORTAK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Nisan 2012

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından, üyelerin örgütlü bulunduğu sektör dernekleri ile sektörlerin sorunlarının ele alındığı ortak toplantıların ikincisi İmalat Sektöründe yer alan derneklerle 30 Mart Cuma akşamı saat 18:30'da Şube Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından, üyelerin örgütlü bulunduğu sektör dernekleri ile sektörlerin sorunlarının ele alındığı ortak toplantıların ikincisi İmalat Sektöründe yer alan derneklerle 30 Mart Cuma akşamı saat 18:30'da Şube Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Zeki ARSLAN sektördeki meslektaşları ile meslek alanlarında yaşanan sorunların tespiti ve çözümlerinin ortaya konması amacıyla başlattıkları sektör dernekleri toplantılarını sonuç almak ve ortak projeler ve çalışmalar üretmek amacıyla başlattıklarını belirtti. Zeki Arslan, sorunları en iyi bilenlerin sektör dernekleri olduğunu, sektör sorunlarının Oda sorunları olarak görüldüğünü, mesleki sorunlarımıza çözüm üretmek amacıyla ve inancıyla böyle bir çağrıda bulunduklarını, teknolojiyi takip etmek ve bilgiyi tekel olmaktan çıkararak meslektaşlarının ve toplumun hizmetine sunmak amacında olduklarını belirtti. 2001 döneminde Şube Sekreteri iken yayın çalışmalarına önem verdiklerini, 140 kişiden oluşan komisyonlarla 14 tane yayın çıkarıldığını ancak bunların sürekliliğinin sağlanamamasının bir sorun olduğunu, sektör içindeki mühendislerle bu alanda yapılabilecek ortak çalışmalar olduğunu, toplantıda sorunlar hakkında görüş almak istediklerini, yapılacak çalışmaların ortaya çıkmasını beklediklerini belirtti. Özellikle eğitimler ve yayınlar konusunda somut çalışmalar yapmak istediklerini belirten Şube Başkanı Zeki Arslan'dan sonra Sanayi Kongresi Yürütme Kurulu Üyesi Yavuz Bayülken'de Oda olarak uzun yıllardır sanayi kongresi çalışmaları kapsamında sektörlere dönük çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini, elimizde yapılması planlanan çalışmalara veri oluşturabilecek ciddi bir birikimin bulunduğunu belirtti ve bu çalışmaları Sektör Dernekleri ile  birlikte yapmanın en doğru yol olduğunu söyledi.

Ortak Çalışma Yapılması Amaçlanıyor

Sektör Dernekleri ile Makina Mühendisleri Odası ilişkilerini kuvvetlendirmek ve ortak çalışmalar üretebilmek ve bu konuda oluşan önerileri almak amacıyla yapılan toplantıya Plastik Sanayicileri Araştırma Eğitim Vakfı - PAGEV Genel Müdürü Barbaros DEMİRCİ, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği-İMDER Komite Sorumlusu Abdullah TUNCER, Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği - TALSAD Yönetim Kurulu Üyesi Barış SARAN, Makine İmalatçıları Birliği Genel Sekreteri M. Nail TÜRKER, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Başkanı Süleyman KARADAĞ ve Yönetici Bülent TORGUL, TİAD Eğitim Koordinatörü Burçin AYDOĞMUŞ, AKDER Müdürü Abdullah PARLAR, EUROSOLAR Başkanı Tanay Sıdkı UYAR katıldılar. Toplantıda ayrıca eski Şube Başkanlarından Mustafa ERHAN, Ümit ÜLGEN ve Yavuz BAYÜLKEN de yer aldılar.

Toplantı kapanış konuşmasında Şube Başkanı Zeki Arslan, tüm sorunları birlikte çözmeye talip olduğumuzu, eğitim ve yayınlar konularında Odanın öncülüğünde yürütülmesi gerektiğini, bu konularda yapılan çalışmaların ortaklaştırılabileceğini, birlikte örgütlememiz gerektiğini, Odanın çalışmaları koordine edebileceğini belirtti. Toplantı sonrasında şube lokalinde bir de yemek düzenlendi.