BOSTANCI MAHALLESİNDE ASANSÖR TESPİT ÇALIŞMASI YAPTIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Haziran 2012

Odamız 2012 yılı içerisinde asansörlerin yıllık kontrollerini gerçekleştirmek üzere Kadıköy Belediyesi ile protokol yapmıştır. Buna göre Kadıköy sınırları içindeki asansörler Şubemiz tarafından kontrol edilecektir. Şube çalışanlarımız Bostancı mahallesinde bina yöneticilerine Belediye ile birlikte hazırlanan tebligatı ulaştırarak bu bölgedeki asansörlerin birebir tespitini yaptılar.

Bilindiği üzere Odamız işçi sağlığı ve iş güvenliği, ergonomi ve çevrenin korunmasına yönelik ölçüm ve testler yapmaktadır. 

Bu kamusal denetim faaliyetlerinin önemli bir ayağı da meslek alanımızdan asansörlerdir. 18 Kasım 2008 tarihinde Resmi Gazete‘de yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren asansör yıllık kontrollerinin akredite kuruluşlarca yapılması gerektiğini belirtmiştir. MMO İstanbul Şubesi olarak bu çerçevede yürüttüğümüz çalışmalar devam etmektedir.

Asansör Tespit Çalışması ile Bostancı‘da 1000 Asansör Kayıt Altında

Şube çalışanlarımız 23 Haziran 2012 tarihinde Asansör Kontrol Birimimiz tarafından organize edilen bir "Asansör Tespit Çalışması" yapmıştır. Bostancı mahallesinde ilk kez yapılan ve sokak sokak yürütülen çalışmada bina yöneticilerine Kadıköy Belediyesi ile birlikte hazırlanan Asansör Tespit Formu ile birlikte konu hakkında bilgilendirici broşürler de bırakılmış, böylece bölgedeki  1000 dolayında asansör tespiti / kaydı yapılmıştır. 

İstanbul Çapında Kontrollerimiz Devam Ediyor...

Odamız 2012 yılı içerisinde asansörlerin yıllık kontrollerini gerçekleştirmek üzere İstanbul sınırları içerisinde Silivri, Bakırköy, Sarıyer, Maltepe, Kartal ve Kadıköy Belediyeleri ile protokol yapmıştır. Bu belediyelerin sınırları içerisindeki asansörler Şubemiz tarafından kontrol edilecektir.

Yönetmelik gereği bina yöneticileri asansörlerinin yıllık kontrollerini yaptırmakla sorumludur. Bina yöneticilerinin veya kat maliklerinin bu konuda bilgilenmeleri ve bilinçlenmeleri adına Şubemiz mahalle taramaları, muhtarlarla toplantı, eğitim, broşür ve pankart çalışmaları yürütmektedir. 

Güvenli Bir Kent, Güvenli Bir Yaşam için asansörlerin yıllık kontrolleri konusunda kendi evimizden, iş yerimizden başlayarak  bir duyarlılık içinde yaratmalıyız. Komşumuzu, iş arkadaşlarımızı bilgilendirerek bu kamusal denetim faaliyetinin organizasyonunda herkese görev düştüğünün bilincinde olmalıyız. Aşağıdaki linkte bina yöneticilerini bilgilendirici Odamızca dağıtılan bir broşür yer almaktadır. 

http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/824ec8e2b091df1_ek.pdf?tipi=2&turu=X&sube=10 

GÜVENLİ BİR KENT, GÜVENLİ BİR YAŞAM İÇİN, ASANSÖRÜNÜZÜN YILLIK KONTROLLERİNİ YAPTIRIN.