TAKSİM`DE ONBİNLER HAYKIRDI: İÇERİDE DIŞARIDA SAVAŞA HAYIR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Ekim 2012

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulunun da çağrıcılarından olduğu savaş karşıtı gösteride binlerce kişi, meclisten geçen tezkereyi protesto etti ve Suriye ile olası bir savaşa hayır dedi.

 TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulunun da çağrıcılarından olduğu savaş karşıtı gösteride Taksim Meydanı`nda saat 19.00`da toplanan binlerce kişi, meclisten geçen tezkereyi protesto etti ve Suriye ile olası bir savaşa hayır dedi. Galatasaray`da konuşma yapan Hilmi yarayıcı Arapça bir şarkı söyledi.

 

AKP Hükümeti`nin Akçakale`ye düşen bomba sonucu meydana gelen can kayıplarını bahane ederek dün sabah apar topar TBMM`den geçirdiği Suriye`ye askeri müdahale tezkeresi, akşam saatlerinde İstanbul Taksim meydanında toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, KESK, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul Eczacı Odası, ÖDP, Halkların Demokratik Kongresi, Halkevleri, TKP`nin  çağrısıyla Taksim`de bir araya gelen savaş karşıtları, bir süre burada slogan attıktan sonra İstiklal Caddesinde yürüdü.

Alkışlarla İstiklal Caddesinde yürüyüşe geçen kalabalıkta çocuklarıyla gelen anne ve babalar, okullarından gelmiş öğrenciler, barış bayraklarıyla vicdani retçiler ve futbol taraftarları da vardı.

'MADEM ÇIKTI TEZKERE, MECLİS GİTSİN ASKERE`

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu`nun hazırladığı; "ABD`nin Taşeronu Savaş İstiyor, Ortadoğu Halkları Barış İstiyor", "Savaşa Hayır Barış Hemen Şimdi", "Savaş Değil Barış, Ölüm Değil Yaşam", "Ekmek Barış Özgürlük", "Suriye`ye Emperyalist Müdahaleye Hayır" dövizlerinin yanısıra Eylemde "Emperyalizmin askeri olmayacağız. AKP`nin savaş politikalarını durduracağız" yazılı pankart ile "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Katil ABD Ortadoğu`dan defol", "Çatışma değil müzakare, savaş değil çözüm", "Savaş zamlarına hayır", "Bu benim savaşım değil" yazılı dövizler de taşındı.

Onbini aşkın insanın katıldığı yürüyüş Galatasaray`da sona ererken burada yapılan konuşmalarda AKP`nin halkları birbirine düşürmeye çalıştığını belirterek, Suriye ile bir savaşa izin verilmeyeceği dile getirildi.

Daha sonra kurumlar adına açıklama yapan Özge Ozan, Akçakale`de 5 kişinin yaşamını yitirmesinden AKP iktidarının sorumlu olduğunu söyleledi. Ozan, AKP`nin aylardır savaş kışkırtıcılığı yapmasının yanı sıra, bugün de Suriye`yi vurarak ülkenin bütününü savaşa sokmaya dönük bir adım attığını söyledi. "Kürt halkına yönelik saldırıların aracı haline getirilen Irak tezkeresine eklenen maddeler, Suriye halklarına da bu topraklardan ölüm kusmak amacını taşımaktadır" denilen açıklamada Dışişleri Bakanı Davutoğlu istifaya davet edildi.