HAYDARPAŞA PORT PROJESİ İÇİN DAVACIYIZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Ekim 2012

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulunun da bileşenlerinden olduğu Haydarpaşa Dayanışması tarafından 5 Ekim Cuma akşamı "Haydarpaşaport İçin Davacıyız" başlıklı bir meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.Kadıköy‘de Karaköy iskelesinin önünden saat 19:00‘da başlayan ve Haydarpaşa Garında sona eren yürüyüşe beşyüz kişi katıldı.

TCDD tarafından 12 Eylül tarihinde 1 milyon metrekarelik alanın Özelleştirme İdaresi`ne devredilmesi üzerine Haydarpaşa yağmasının önünde artık hiçbir engel kalmadığı ilan edilmiş oldu. Bunun üzerine Haydarpaşa Dayanışması 5 Ekim`de meşaleli yürüyüş yapma kararı aldı.

 

Yürüyüşte "Haydarpaşa halkındır satılamaz", "Ulaşım hakkı engellenemez", "Haydarpaşa trensiz kalmayacak", "Gara uzanan eller kırılsın", "Haydarpaşa hastaneleri kapatılamaz" sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında çevredeki vatantaşlar da alkış ve sloganlarıyla eyleme destek oldular.

Haydarpaşa`ya gelindiğinde Haydarpaşa Dayanışması adına Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu basın metnini okudu. Muhçu yaptığı açıklamada, hukuksuz yürürlüğün durdurulması, çağdaş hukuk normlarının uygulanması ve planın iptal edilmesi için dava açtıklarını belirtti. Haydarpaşa`nın geleceğine rantiye ve yağma çevrelerinin değil, İstanbulluların ve yargının karar vermesi gerektiğini belirten Muhçu, Haydarpaşa için açılan davaya bütün yurttaşların sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı. Eylemin sonunda yapılan müzik dinletisinde sanatçı Ufuk Karakoç türküleriyle eyleme destek verdi.

Haydarpaşaport Projesi Nedir?

Harem Otogarı`ndan, Kadıköy Moda`ya kadar 1 milyon 300 bin metrekarelik alanı kapsayan projede, Haydarpaşa?ya uluslararası turistik gezilerin yapıldığı kruvaziyer liman yapılması planlanıyor; bu alan halka kapatılacak.

Dolayısıyla GATA Haydarpaşa Yerleşkesi, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tarihi Tıbbiye Binası, Siyami Ersek Eğitim Araştırma Hastanesi, Haydarpaşa Numune EAH, Sağlık Meslek Lisesi Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi sağlık hizmeti sunan alanların bu proje ile İstanbul`un bambaşka noktalarına taşınacak böylece birçok sağlık çalışanı işyerlerinden, Kadıköy Halkı ise sağlık hakkından mahrum kalacak.

 "Ticaret ve turizm" merkezi yapılmak istenen bölgede, kültür, turizm alanları, dini tesis, konaklama tesisleri gibi yapılar inşa edilecek. Haydarpaşa Garı`nın ne amaçla kullanılacağı kesin olarak bilinmiyor. Ancak otel yapılacağı konusunda da haberler mevcut.