TMMOB YASASININ DEĞİŞTİRİLMESİ GİRİŞİMİNE KARŞI YÜRÜYÜŞ VE PANEL-FORUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Aralık 2012

15 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 13.00'te TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesinde AKP'nin 6235 sayılı TMMOB Yasasını değiştirerek TMMOB örgütlülüğü ve mühendis, mimar, şehir plancılığı disiplinlerinin meslek örgütlülüklerini tasfiye etmek istemesine karşı üyelerimizin bilgilendirilmesi amacıyla bir Panel Forum düzenlendi. Çeşitli Odalardan 200 kadar üyemizin katıldığı Panel-Forum`a Şubemizden pankartlarla, sloganlarla yürüyerek gidildi.

 TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından Torba Yasada yer alan TMMOB yasasının değiştirilmek istenmesine karşı Oda üyelerimizin bilgilendirilmesi amaçlı bir panel-forum düzenlendi. 15 Aralık 2012 Cumartesi günü düzenlenen panel forum Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinde gerçekleştirildi. 

Avrupa Yakasında yer alan Odalarımızın üyelerinin Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinde buluşup İstiklal Caddesinden yürüyerek geldikleri etkinliğe Anadolu Yakasından katılanlar ise Kadıköy‘de buluşarak geldiler.

Panel - Forumun açılış konuşmasını İKK Sekreteri Süleyman Solmaz yaparken panelist olarak Mimarlar Odasından Sabri Orcan, Makina Mühendisleri Odası‘ndan Yavuz Bayülken, Maden Mühendisleri Odası‘ndan Murat Turan, Jeofizik Mühendisleri Odası‘ndan Oğuz Gündoğdu yer aldılar.

Panelistlerin TMMOB tarihinden kesitler ve örneklerle anlattıkları çeşitli dönemlerde birçok hükümet tarafından TMMOB‘ye dönük baskı ve susturma politikaları ile ilgili, nasıl mücadele edilmesi gerektiği, hangi araçlarla ve politikalarla bu sürecin aşılabileceği panelde ele alınan başlıca konu oldu. Panelistlerden sonra söz alan konuşmacılar bu sürecin birlik ve beraberliği güçlendirerek aşılabileceğini belirten konuşmalar yaptılar.

TMMOB‘nin baskı ve zora karşı her dönemde meydanlarda ve alanlarda önce üyesi, sonra demokrasi güçleri, sonra da halkla buluşarak bu süreçleri aştığı ve yine halkla birlikte tüm üyelerimizle birlikte bu sürecin üstesinden gelinebileceği belirtilen konuşmalardan sonra İstanbul‘daki Odalarımızın Şubeleri olarak daha fazla işbirliği içinde olunacağı da ifade edildi.