"Endüstriyel Tesislerde Yangın Yönetmeliği Uygulama Esasları ve Sorunları" Panelimiz Yapıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

25 Aralık 2012

"Endüstriyel Tesislerde Yangın Yönetmeliği Uygulama Esasları ve Sorunları" paneli 22 Aralık 2012`de İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü Orhan Öcalgiray Konferans Salonu`nda 250 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Panel, Zeki Arslan'ın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç'ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, İstanbul İtfaiye Okul Müdür Yardımcısı Numan Bulburu, TTMD adına Süleyman Akım, MTMD adına İrfan Çelimli, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi adına Sinan Gürsoy, Makine Mühendisleri Odası adına Serhat Göke, Mimarlar Odası adına Prof. Dr. Güner Yavuz, İZODER adına Hakan Uslu, Elektrik Mühendisleri Odası adına Umut Bağcılar, TÜYAK adına Taner Kaboğlu sunumlarını yaptılar.
Panel fotoğrafları için tıklayınız

Değerli Üyemiz,

Sizlerin de bildiği gibi; Odamızın kuruluş amaçları arasında; ülke ve toplum yararları doğrultusunda yurdun doğal kaynaklarının işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak, mühendislik hizmetleri ile ilgili her türlü araştırma, inceleme, proje ve raporların hazırlanmasını, uygulanmasını ve teknik uygulama sorumluluğunun uzman mühendisler tarafından yapılmasını sağlamak ve bunların teknik kurallara uygunluğunu incelemek, denetlemek ve onaylamak yer almaktadır.

Kullanılan tehlikeli ham madde ve bitmiş ürünlerin çeşitliliği sayesinde endüstriyel tesislerde yangın güvenliği her geçen gün daha fazla artmaktadır. Gerek tehlikeli maddeler hakkında bilgilerin verileceği gerekse de endüstriyel tesislerde aktif ve pasif yangın korunum sistemlerinin ele alınacağı, mimarlar, mühendisler ve endüstriyel tesisler de bakım, işletme faaliyetlerini gerçekleştiren çalışanlara hitap eden etkinlikler düzenlenmesi gerekliliğinden yola çıkarak;

"Endüstriyel Tesislerde Yangın Yönetmeliği Uygulama Esasları ve Sorunları" paneli 22 Aralık 2012'de İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü Orhan Öcalgiray Konferans Salonu'nda 250 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Panel, Zeki Arslan'ın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç'ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç giriş sunumunu yaptı. Ardından İstanbul İtfaiye Okul Müdür Yardımcısı Numan Bulburu, Endüstriyel Tesislerin Ruhsatlanmasında Karşılaşılan Sorunlar ve Mevzuat, TTMD adına etkinliğe katılan Süleyman Akım, Yangın Sistemleri Tasarımında Karşılaşılan Sorunlar, MTMD adına etkinliğe katılan İrfan Çelimli, Yangın Sistemleri Uygulamalarında Karşılaşılan Sorunlar, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi adına etkinliğe katılan Sinan Gürsoy, Organize Sanayi Bölgelerinde Karşılaşılan Yangın Riskleri ve Sorunlar, Makine Mühendisleri Odası adına katılan Serhat Göke, Mesleki Denetim, Periyodik Kontroller, İşletmeye Alma Sonrası Denetim ve Sorunlar konusunda sunumlarını yaptılar. Verilen yemek arasının ardından oturumun ikinci bölümüne geçildi. Mimarlar Odası adına katılan Prof. Dr. Güner Yavuz, Endüstriyel Tesislerde Kaçış Yolları ve Yangın Zonları, İZODER adına katılan Hakan Uslu, Endüstriyel Tesislerde Kullanılan Yalıtım Malzemelerinin Yangına Riski, Elektrik Mühendisleri Odası adına katılan Umut Bağcılar, Endüstriyel Tesislerde Elektrik Sistemleri ve Elektrik Yangınları, Tüyak adına katılan Taner Kaboğlu, Endüstriyel Tesislerde Mekanik Yangın Sistemleri konularında sunumlarını yaptılar.

Her sunumun ardından soruların cevaplanmasının yanı sıra genel olarak alınan soruların cevaplandırılmasından sonra Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin panelistlere plaket vermesiyle etkinlik sona erdi.