HÜKÜMET DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANAN HALKA KARŞI UYGULADIĞI SİSTEMATİK ŞİDDETE SON VERMELİ, TALEPLERE KULAK VERMELİDİR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Temmuz 2013

Hükümetin demokratik haklarını kullanan halka karşı uyguladığı sistematik şiddet devam ediyor. Gezi parkını halka açtık diye topluma yalan söyleyen iktidar, bugün Taksim Dayanışmasına karşı yine şiddet kullandı ve birçok kişiyi yine gözaltına aldı. Gezi Parkı'na girmek isteyen Taksim Dayanışması bileşenleri İstiklal Caddesi'nde engellenmiş, emniyet yine gaz ve su ile halka saldırmış ve dayanışmayı oluşturan emek/meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilci ve yöneticilerinden yaklaşık 35 kişi gözaltına alındı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanvekili ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz'ın da aralarında bulunduğu birçok kurum temsilcisi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, Şehir Plancıları Odası'ndan Sezi Zaman, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi II. Başkanı Sabri Orcan, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nden Mücella Yapıcı, Mimar Cansu Yapıcı, EMO İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Hakan Dilmeç, İclal Bozkaya, Aral Demircan, Emre Öztürk, Kamil Tekerek, İsmail Sürücüoğlu, Halit Güven, Haluk Ağabeyoğlu, Elçin Fırat, Ali Akgün Ekici, Murat Sezin, İsmail Bozkaya, Ayşe Adanalı, Ercüment Akdeniz, Ongun Yücel, Erkan Baş, Ender İmrek ve her arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.

6 Haziran'da Gezi Parkı'nı halka kapatanlara, Taksim Meydanı ve Gezi Parkını kimliksizleştirme, insansızlaştırma ve betonlaştırma planlarının iptaline yönelik mahkeme kararını elden tebliğ etmek için buluşan yurttaşlara polis hukuksuz, acımasız bir şiddet kullanmıştı. Bugün yine Gezi Parkını işgal eden polislerin çekilmesiyle birlikte buluşan vatandaşlara polis yeniden şiddetle saldırmaya başladı.

Polisin ortada herhangi bir gerekçe olmadan, tek niyeti kamusal alanlarımız olan meydanda, parkta buluşmak olan yurttaşlarımıza karşı uyguladığı şiddet 28 Mayıs'tan beri sürdürülen şiddet politikalarının değişmediğini, şiddetin ısrarla sürdürülmek istendiğini göstermektedir.
Gezi Parkı'nın bir gün sonra açılacağını duyurarak tek niyeti parka gitmek olan yurttaşlarımızı engellemek için Polis Şiddetini bir kez daha güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğu halka karşı kullananlar yaşananların tek sorumlusudurlar ve derhal istifa etmelidirler.

Taksim'de polis tarafından, barış içinde Taksim Gezi Parkı'na gitme talebindeki insanlara yapılan acımasız ve insanlık dışı müdahaleyi, şiddeti ve devam eden gözaltı şiddetini kınıyoruz.

Bütün dünyaya örnek olan Taksim Dayanışmasından, taleplerimizden ve kazanımlarımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

Taksim Dayanışması Bileşenlerine, Meslek Odalarına, Siyasi Partilere ve Demokratik Kitle Örgütlerine yönelik Tutuklama ve Gözaltılar Hukuk Dışıdır ve Kabul Edilemez
İktidarın bugün medet umduğu korku ve baskı iklimine karşı halkın cesareti, azmi ve kararlığı galip gelmiştir. Ancak ne yapacağını şaşıran gözü dönmüş iktidar toplumla, halkla inatlaşmaktan vazgeçmelidir. Ülkenin her tarafında süren baskı ve gözaltı uygulamalarına, tutuklamalara son verilmelidir. Gözaltına alınan herkes bir an önce serbest bırakılmalı ve bu anti demokratik tutuma son verilmelidir.

Toplantı, gösteri ve yürüyüş yapma haklarını kullanan halka karşı şiddet kullanan ve darp eden sorumluların derhal ortaya çıkarılması ve cezalandırılmasını istiyoruz. Anayasal haklarını kullanan halka karşı başlatılan cadı avından vazgeçilerek temel insan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına riayet edilmesini talep ediyoruz.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak başından beri tüm gücümüzle içinde yer aldığımız Taksim Dayanışmasını büyütmeye devam edeceğiz. Taksim Dayanışmasından hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan Şube Başkanvekilimiz Süleyman Solmaz diğer arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını talep ediyor ve sorumluların er ya da geç hem kamu vicdanında hem de tüm hukuki süreçlerde hesap vereceğine olan inancımızı belirtmek isteriz.

ZEKİ ARSLAN
TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
İSTANBUL ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANI