"TORBA YASAYI GERİ ÇEK" İMZA KAMPANYAMIZ BAŞLADI!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Ağustos 2013

Birlikte; İNSANA, DOĞAYA, TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZA, KIYILARIMIZA, MERALARIMIZA , PARKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORSAK
Birlikte; EVRENSEL MESLEKİ DEĞERLERE , MESLEKİ DAYANIŞMAYA VE ÖRGÜTLÜLÜĞE İNANIYORSAK
Sizi, yıllardır bu değerler uğrunda mücadelesini esirgememiş örgütümüze destek olmak için "TMMOB?ye DOKUNMA" "TORBA YASA İPTAL EDİLMELİDİR!" imza kampanyamıza destek olmaya ve bu kampanyayı büyütmeye ÇAĞIRIYORUZ. Lütfen tıklayınız.

Değerli Üyemiz,

Siyasi iktidar; 9 Temmuz 2013 tarihinde yine bir "torba yasa" içinde, TMMOB ve bağlı Odalarını hukuk dışı bir şekilde sınırlamaya yönelik bir yasa değişikliği yapmıştır. İmar kanunu içerisinde yapılan değişikliklerle; kıyılar, ormanlar, kentsel-kırsal doğal alanlar-meralar ve tarihi miras alanları, yer altı ve yer üstü varlıklarımız yapılaşmaya açılmakta, bu alanlar "halkın kamusal mülkiyetidir dokunma" diyen TMMOB ve bağlı odalarını yetkisizleştirilmesi ve işlevsizleştirilmesi istenmektedir.

İktidar; yapılan değişikliklerle,

  • Ülke kaynaklarının talanına karşı çıkan meslek odalarını işlevsizleştirmek,
  • Odaların üyeleriyle ilişkisini zayıflatmak ve giderek ortadan kaldırmak,
  • Kamusal-toplumsal kaynak ve varlıkların talanını iktidarın elinde merkezileştirerek piyasaya açmak, metalaştırmak,
  • Kentsel dönüşüm, kentsel rant programlarının önündeki bilimsel, teknik mesleki denetimi ve toplumcu engelleri ortadan kaldırmak,
  • Özerk yerinden yönetim kuruluşları olan Belediyeler ve Meslek Odalarının Anayasal hak, yetki ve görevlerini ellerinden almak,
  • Mimarların Fikir ve Sanat Eserleri Yasası kapsamındaki mimari projelerini eser olmaktan çıkarmak, telif haklarına el koymak,

ve sonuçta teslim alamadığı TMMOB?yi etkisizleştirmek amaçlanmaktadır. 

Sevgili meslektaşımız,

Mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı hizmetleri; çevre ve kentleşme politikalarının dinamik güçlerinin başında yer alırlar. Ancak Türkiye?nin kalkınma dönemlerinde belirli bir yeri olan meslek disiplinlerimiz bugün bilimsel gereklerden hızla uzaklaşan bir tarzda ve çok yönlü olarak etkisizleştirilmeye çalışılmakta, mesleki deformasyon, işsizlik ve yoksullukla yüz yüze getirilmektedir. Son yıllarda yapılan yönetmelik ve yasal düzenlemelerle meslektaşlarımızın çok büyük çoğunluğu esnek ve iş güvencesiz olarak çalışmaktadır.

Değerli üyemiz;

  • Birlikte; İNSANA, DOĞAYA, TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASIMIZA, KIYILARIMIZA, MERALARIMIZA , PARKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORSAK
  • Birlikte; EVRENSEL MESLEKİ DEĞERLERE , MESLEKİ DAYANIŞMAYA VE ÖRGÜTLÜLÜĞE İNANIYORSAK

Sizi, yıllardır bu değerler uğrunda mücadelesini esirgememiş örgütümüze destek olmak için "TMMOB?ye DOKUNMA" "TORBA YASA İPTAL EDİLMELİDİR!" imza kampanyamıza destek olmaya ve bu kampanyayı büyütmeye ÇAĞIRIYORUZ.