TÜRK TESİSAT MÜHENDİSLERİ DERNEĞİ (TTMD) "TORBA YASA"NIN İÇERDİĞİ DEĞİŞİKLER İÇİN UYARIYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Ağustos 2013

(TTMD), kamu yararına olan uygulamaların önemine dikkat çekti ve bu alanda önemli işlevler yerine getiren TMMOB`ye bağlı Meslek Odalarının yetkilerinin kısıtlanmaması gerektiği yönünde görüş açıkladı:

Ülkemizde makina mühendisi sayısını bir anda iki katına çıkararak, mühendislik alanında mesleki seviyeyi düşürecek bu adımla yeni bir kaos yaratmamak ve telafisi mümkün olmayan kayıplara neden olmamak için, Teknik Öğretmenlere yasal düzenleme ile "Mühendis" unvanı verilmesi uygulamasından bir an önce vazgeçilmelidir.

Sayın Ali Ekber ÇAKAR,
MMO Genel Başkanı

Meslek odalarının yetkilerinin kısıtlandığı "Torba Yasa" adı ile anılan 6495 numaralı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun", Gerçek ve tüzel kişi olarak hizmet veren serbest mühendis ve mimarların dolaylı olarak teknik müşavirlik hizmetleri kapsamı dışında bırakılarak çalışma alanlarının kısıtlandığı "Yapı Denetim Kanunu Tasarısı Taslağı" ve Teknik öğretmenlere hızlandırılmış kısa süreli eğitim ve bir sınavla "Mühendis" ünvanı verilmesi hususlarında ilgili kamu kurum/kuruluşlarına, odalara ve üyelerimize gönderilmek üzere hazırlanan yazımız ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Ekli yazıda yer alan düzenlemelere ilişkin görüşlerimizin tamamı, sektörel derneklerimiz olan;

  1. Ege Soğutma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ESSİAD)
  2. İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD)
  3. Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (ISKAV)
  4. Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER)
  5. Mekanik Tesisat Müteahhitleri Derneği (MTMD)

tarafından da desteklenmektedir.

Saygılarımızla,

Bahri TÜRKMEN
Yönetim Kurulu Başkanı

Kurumların görüşü için lütfen tıklayın.