EĞİTİME ADANMIŞ BİR HAYATIN ÖZETİ ‘’HAYAT BİR MÜCADELEDİR’’ BELGESELİNİN GALASI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Eylül 2017

Mühendislerin efsanevi öğretim üyesi olarak bilinen Prof. Dr. Kirkor Yalçın’ın hayatını, eğitim sürecini, çalışmalarını anlatan belgesel gösteriminin galası 13 Eylül 2017 tarihinde MMO Avrupa Yakası Eğitim Merkezi Bakırköy’de yapıldı.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin Makina TV birimince hazırlanan belgesel gösterimine çok sayıda davetli kaldı. Kirkor Yalçın'ın öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği belgesel gösteriminin açılış konuşmasını MMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Battal Kılıç yaptı. Kılıç, yaptığı konuşmada başta Prof. Dr. Kirkor Yalçın, MMO Basın Birimi ve Üye ilişkilerini birimine teşekkürlerine ileterek, belgeselin makina mühendisliği mesleğine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Kılıç, bilimsel eğitimin müfredattan çıkarılmaya çalışıldığı, eğitimin neoliberal politikalara uygun şekillendiği böylesine bir dönemde Prof. Dr. Kirkor Yalçın’ın hayatı, eğitim ve öğretimini konulan bu belgeseli üyeleriyle buluşturmanın önemli olduğuna değinerek, ‘’Odamızın en önemli görevlerinden biri de mesleğimize, tekniğe, bilime dair her konuyu üyelerimizle ulaştırmaktır’’ açıklamasında bulundu.

Battal Kılıç,  Oda çalışmaları hakkında yaptığı kısa bilgilendirmelerden sonra gösterime katılan tüm meslektaşlarını 13-14 Ocak’ta gerçekleştirilecek olan Şube Genel Kurulu Seçimleri’ne davet etti. Kılıç’ın konuşmasının ardından söz alan belgeselin yönetmeni Mesut Kirazpınar ise belgeselin çekim süreci ve amacı ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Belgesel gösteriminin ardından son konuşmayı gerçekleştiren Prof. Dr. Kirkor Yalçın ise öğrenci ve meslektaşlarına seslenerek;  Yeni nesilleri bilimin ve tekniğin ışığında büyütmeliyiz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, öğretim hayatım boyunca hep bu durumu göz önünde bulundurarak çalışmalarımı sürdürdüm. Bu mücadeleyi ekranlara taşıyan MMO İstanbul Şube’ye ve Makina TV ekibine teşekkürlerimi iletiyorum’’ şeklinde konuştu.