SUAT SEZAİ GÜRÜ EĞİTİM UYGULAMALI MERKEZİ ASANSÖR SEKTÖRÜNE YENİ VE GÜNCEL İMKANLAR SUNUYOR!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Kasım 2017

Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin açılmasıyla birlikte sektörde büyük bir eğitim açığının kapandığını söyleyen sektör temsilcileri, MMO’nun asansör sektöründe güveni tazelediğini dile getirdi.

Nisan 2017 tarihinde açılışı yapıldıktan hemen sonra üyelerinin ve meslektaşlarının uzmanlık alanlarının gelişmesinde etkili rol oynayan Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kaynak eğitimleri, asansör bakım ve montaj eğitimleri, imalat eğitimleri ve mekanik tesisat eğitimleri başta olmak üzere mühendis ve ara teknik elemanlarının ihtiyaçlarını karşılayan Uygulamalı Eğitim Merkezi’ne sektörün ilgisi ise gün geçtikçe büyüyor. Sektör içinde yer alan firmalar, uygulamalı olarak verilen eğitimlerin asansör sektörüne nefes aldırdığının altını çizerek, eğitim merkezinin Türkiye’de büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirtiyor.

‘’Firmalar MMO İle Birlikte Hareket Etmeli’’

AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Güven: Asansör sektöründe teferruatların artması ve asansörlerin daha karmaşık sistemler haline gelmesi ustaları sektörün bir kenarına iterek konusunda uzman mühendisleri ön plana çıkardı. MMO, özellikle bu açığı kapattı diyebiliriz. Tecrübe ve birikimini bu muayeneler sırasında ispatladı. 8 Nisan’da ise Tuzla’da bir uygulamalı eğitim merkezi açarak bu iddiasını devam ettirme yönünde adımlar atmaya devam ediyor. Bizler elemanlarımızı bu uygulamalı eğitim merkezinde belgelendirerek hem iş güvenliği ve iş sağlığı hem de kalite açısından büyük bir fayda sağlıyoruz. Açılışında da destek verdiğimiz merkezde iki elemanımızı belgelendirdik. Verilen eğitimler oldukça faydalı ve geleceğe dönük diyebiliriz. Tüm firmaların bu anlamda MMO ile birlikte hareket etmesini ve sektörün daha güvenilir hale gelmesini istiyoruz.

''Tarafsız ve Objektif Bakış Açısı Sektörü Rahatlatıyor’’

Bulut Makina – Uygar Karataş: Asansör sektörü 3 yıl önce Mecidiyeköy Torun İnşatta meydana gelen iş kazasından sonra biraz daha toparlamaya başladı ve farkındalık arttı diyebiliriz. Asansör standartlarının uygulanması özellikle bu kazadan sonra büyük önem kazandı. Maalesef ki ülkemizde ancak bu tarz kötü olaylardan sonra bazı tedbirler alınabiliyor. Fakat düzeltilmesi gereken çok şey var. Asansör sektörü ustaların tekelinde olmaması gereken bir sektör. Güvenlik ön planda olduğu için merdiven altı firmaların ciddi anlamda ayıklanması gerekiyor. Özellikle asansör eğitimleri ve yaptıkları periyodik kontrollerle sektörde önemli bir yere sahip MMO bu açığı kapatmakta. Tarafsız ve objektif bakış açısıyla yapmış olduğu denetimler sektörü rahatlatır pozisyonda. Bugün MMO’nun yapmakta olduğu denetimleri verdiği raporlamaları hiç bir kurum yapmıyor. Hem denetimleri hem de Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin açılışıyla sektörde yaşanan tüm olumsuz durumların önüne geçilmek isteniyor. Bu nedenle MMO ailesini tekrar buradan kutlamak istiyorum.

''MMO Sayesinde İnsanlarda Farkındalık Arttı’’

GM Asansör- Sedat Yıldız: Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, periyodik muayenelerle sektörde iyi bir sınav verdi. Adamına göre değil, işine göre denetlemelerin ve raporlamaların yapıldığı böyle bir kuruluşun olması sektörün içini rahatlatıyor. 8 Nisan’da açılışı yapılan Suat Sezai Gürü Uygulamalı Eğitim Merkezi’nin açılışında biz de sektör olarak destek verdik. Çünkü belgesiz ve eğitimsiz eleman bizler için ciddi bir riskti. Yapılan bu denetimler ve belgelendirmelerle birlikte sektörde farkındalık arttı. İnsanlar artık sarı-mavi-yeşil-kırmızı etiketin ne anlama geldiğini biliyor. Dışarıdan MMO gibi kamu kuruluşu niteliğindeki bir otoritenin bu kontrolleri ve eğitimleri yapması sektör için çok önemli. MMO’nun kar gözetmeksizin vermiş olduğu bu eğitimler ülkemizde bilimsel eğitim açığını kapatıyor diyebiliriz. Bu kurumların daha çok gelişip büyümesi için ise hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Emeği geçen arkadaşlara tekrar teşekkür ederiz.