NECDET ERASLAN PROJE YARIŞMASI’NIN SEKİZİNCİSİ ‘’KONTROL OTOMASYON VE ROBOTİKTE YENİ TEKNOLOJİLER’’ KONUSUYLA DÜZENLENECEK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Kasım 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yürütücülüğünde, makina mühendisliği alanında uluslararası nitelikte çalışmalarıyla tanınan Necdet Eraslan`ın adını ölümsüzleştirmek için iki yılda bir düzenlenen Necdet Eraslan Proje Yarışması`nın sekizincisi 17 Aralık 2017 tarihinde ‘’Kontrol Otomasyon ve Robotikte Yeni Teknolojiler’’ konusuyla düzenlenecek.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi‘nin 2003 yılında başlattığı "Necdet Eraslan Proje Yarışması" Türkiye‘de bilim ve teknoloji araştırmalarını desteklemek ve bu alanda çalışan kişileri özendirmek amacıyla düzenleniyor. Yarışma, üniversite lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, mühendisler ve tüm araştırmacılara açık. Proje önerilerinde, verimlilik, imalat kalitesi ve iş güvenliği gibi konularda; ulusal, sosyal, ekonomik, teknolojik ve ekolojik açılardan faydalar öne süren bilimsel ve yenilikçi bir içerik olması beklenmekte.

Prof. Dr. Necdet Eraslan Kimdir?

1908 yıLında doğan Necdet ErasLan, Yüksek Mühendis OkuLunun (Bugünkü İstanbuL Teknik Üniversitesi) iLk öğrenciLerindendi. 1926 yıLında uçak mühendisi adayı oLarak seçiLerek eğitim görmesi için devLet tarafından Fransa‘ya gönderiLdi. 1930 yıLında, Fransa‘nın ULusaL HavacıLık Yüksek OkuLundan Makina- Uçak Yüksek MühendisLiği dipLoması aLdı. 1930¬1937 yıLLarı arasında Türk Hava KuvvetLeri‘nin Eskişehir ve Kayseri uçak fabrikaLarında uzman havacıLık mühendisi oLarak çaLışan ErasLan; 1937¬1938 yıLLarında ABD‘den satın aLınan savaş uçakLarının; uçak, motor, ve siLah sistemLerinin aLım deneyimLerinin gerçekLeşmesiyLe yükümLü oLarak ABD‘de görevLendiriLdi. ABD‘deki görevi sırasında CaLifornia Institute

Of Technolgy‘de uçak tecrübeleri geliştirme konularında ders verdi. İkinci dünya savaşı sırasında Hava Kuvvetleri tarafından, İngiliz Ortaşark Karargahında Türkiye‘nin irtibat subayı olarak çalıştı. Bu sürede Hava Kuvvetleri tarafından ABD‘den ve İngiltere‘den satın alınan Türk savaş uçaklarının, Mısır‘da alım deneylerinin gerçekleştirilmesi, Türk pilotlarının uçuşa hazırlanması ve Türkiye‘ye yollanması için gereken tüm görevlerden sorumlu olarak görev aldı. 1944-1958 yılları arasında İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, İstanbul Üniversitelerinde değişik alanlarında ders verdi. 1958-1963 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi, profesör ve bölüm başkanı olarak çalışan Necdet Eraslan 2003 yılında vefat etti.