İSTANBUL İKK: 12 EYLÜL CUNTASININ ANAYASASINI DEĞİŞTİRECEĞİNİ SÖYLEYEN İKTİDAR CUNTA KARARLARINI KANUNLAŞTIRARAK UYGULAMAYA KOYDU!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Kasım 2013

TMMOB İstanbul Il Koordinasyon Kurulu, iktidarın TMMOB üzerinde yürüttüğü yeniden yapılandırma, etkisizleştirme, işlevsizleştirme, TMMOB`ye kendine göre bir düzen verme çabalarının son halkası Bakanlar Kurulu kararı gereği TMMOB Orman Mühendisleri Odası`nın idari ve mali denetiminin Orman ve Su İşleri Bakanlığına devredilmesine ilişkin, 21 Kasım 2013 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

12 EYLÜL CUNTASININ ANAYASASINI DEĞİŞTİRECEĞİNİ SÖYLEYEN İKTİDAR CUNTA KARARLARINI KANUNLAŞTIRARAK UYGULAMAYA KOYDU!

         

          T.C. Orman ve Su İşleri Bakanının özel gayreti ile TMMOB Orman Mühendisleri Odasının idari ve mali denetimi ile ilgili olarak hazırlanan Kanun Hükmünde Kararname, 7 Kasım 2013 tarih ve 28814 sayılı Resmi Gazetede 2013/5484 sayılı Bakanlar Kurulu kararı olarak yayımlandı.

          Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamenin dayanağı 19.04.1983 tarih ve 66 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanununa eklenen cunta yasasının Ek.3 üncü maddesi dayanak olarak gösterilmiştir.

          12 EYLÜL CUNTASI dahil 1980?den günümüze kadar iktidar olan hükümetlerin uygulamaktan imtina ettikleri bu antidemokratik kararı ?YETMEZ AMA EVET? diyerek 2011 yılında Türk Milletinden % 58 oy alan AKP hükümeti uygulamaya koyarak ÎLERİ DEMOKRASİ anlayışını göstermiş oldu.

          Hani : ?YETMEZ AMA EVET? !

Hani: ?İHTİLAL ANAYASALARININ KIRINTISINI DAHİ BIRAKMAYACAĞIZ? VAADİNİZ!

          Başta Meslek Odaları olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarını vesayetiniz altına almak sizin ileri demokrasi anlayışınızın olmazsa olmazı olsa gerek!

VESAYET SİZİN OLUNCA MÜBAH MI OLUYOR!

          Sayın Bakan;

          Türkiye?nin en eski kurumlarından olan Orman Genel Müdürlüğü?nün kurumsal hafızasını yok edip, mensuplarını yersiz ve yurtsuz bıraktığınız gibi, seçimlerine dahi müdahale ederek, her türlü baskı ve zulme rağmen ele geçiremediğiniz Orman Mühendisleri Odasını, Bakanlar Kuruluna gönderdiğiniz 26/9/2013 tarihli ve 14788 sayılı yazınız ile kendinize bağımlı hale mi getirmek istiyorsunuz? 

Bu uygulamanızla Sayın Başbakanın her defasında kamuoyu önünde altını çizdiği SANDIĞA SAYGI ilkesini çiğnemiş olmuyor musunuz?

          Hani : SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDERDİ!

          Meslek Odalarının yönetimlerinin de seçimle geldiğini, genel kurullarında üyelerine hesap verdiğini, hem genel kurullarında seçilen denetim organlarınca, hem de üst birlikleri TMMOB?nin denetim organlarınca denetlendiğini bilmiyor musunuz?

          İhtilal hükümeti dahil bu güne kadar hiç gündeme getirilmeyen, anti demokratik bir uygulamayı Bakanlar Kuruluna getirmeyi nasıl içinize sindirebiliyorsunuz?

 

SAYIN BAKAN;

 

ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI BUGÜNE KADAR HİÇBİR SİYASİ KURUMUN TAŞERONU, TETİKÇİSİ OLMAMIŞTIR. BUNDAN SONRA DA OLMAYACAKTIR.

BİZLER, KİMİN İKTİDAR OLDUĞUNA GÖRE DEĞİL HER ZAMAN DOĞRUNUN YANINDA, YANLIŞIN KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

 

YILMAYACAĞIZ! SUSMAYACAĞIZ!

 

 

ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI
İSTANBUL ŞUBE YÖNETİMİ