KARTAL BELEDİYESİ İLE ASANSÖRLERİN YILLIK PERİYODİK KONTROL PROTOKOLÜ İMZALANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Şubat 2014

MMO İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz tarafından imzalanan protokolün imza töreninde MMO Kartal Temsilcilik Başkanı Hüseyin Şimşek, Makina Mühendisleri İstanbul Şube önceki dönem Yönetim Kurulu üyesi Orhan Atilla, Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Müdürü Hasan Özger ve Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Kartal Temsilcilik teknik görevlisi Özgür Aksu, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın, Özel Kalem Müdürü Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Basın Yayın Müdürü Hüseyin Güler de yer aldılar.

Kartal Belediyesi sınırları içerisinde Asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması işi protokol gereği MMO İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilecek. TÜRKAK tarafından akredite edilen, A tipi muayene kuruluşu olan TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan törende yaptığı konuşmada "Geçmiş 2 yıl içerisinde MMO ve Kartal Belediyesi`nin sürdürmüş olduğu ortak kamusal denetimleri ve mesleki denetimi önceliğe koyan belediye anlayışını Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu başkanı olarak takdirle karşılıyorum. Neden takdirle karşılıyorum? Mevcut siyasi iktidar gerçek anlamda insanı ticari meta haline dönüştüren, bir müşteri ilişkisine çeviren bir anlayışın karşısında mevcut yerel belediyelerin insanı öne koyan, can ve mal güvenliğinin özelleştirilebilecek anlayış noktasında durmayan, tamamen kendisi gibi kendi belediye anlayışında kamu denetimini esas alan bir yaklaşımda. Bu mesleki denetimin, kamu kurumu niteliğinde olan meslek odaları ile yapılmasını öne çıkarmıştır. Bu anlayışa sahip olan belediyelerimizin her türlü sorunlarında yanında olacağız. Kamu denetimi anlamında bağımsız ve tarafsız bir şekilde bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her şey insan için, her şey ülkemizin kaynakları için. Belediye başkanımızın bu protokolü bizimle devam ettirme anlayışı içinde kendisine teşekkür ediyorum. Makina mühendisleri olarak her türlü hizmetle belediyenin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum." dedi.

MMO İstanbul Şube Başkanı Zeki Arslan`dan sonra konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Siyasetin çeşitli uygulama şekilleri vardır. Sayın Oda Başkanının söylediği gibi insan odaklı uygulama olduğu takdirde sivil toplum örgütleri veya insana değer veren örgütlerinin yan yana gelmesinde ve iş birliği yapmasında büyük bir fayda vardır. Ve bu fayda baskıcı bir rejimde ise kendini daha çok ortaya koyar. Biz de görevimizi güzel bir şekilde yaparak Makina Mühendisleri Odasıyla iş birliği yapmaktan mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz. Buradan diğer oda başkanlarına da mesaj vermek istiyorum. Tarafsızlık anlayışı içerisinde kendi ideolojilerini başkalarına empoze etmeye çalışmayan ve insan odaklı yapacakları her eylemde Kartal Belediyesi`ni yanlarında bulacaklardır. Bir kentin gelişimi ile ilgili aynı açıdan bakabilmeyi başarmalıyız. Sosyal belediyecilik adına yaptığımız çalışmalarda halk için halkla beraber anlayışını benimsiyoruz. Eğer burada bir arada olamaz isek o takdirde Kartal Belediyesi olarak biz olmayız. Bunun en son örneğini Tekel arazisinde gördük. Orada Kartal Belediyesi olarak tek başına mücadele eder durumda kalmamalıyız. Gezi eylemlerinden sonra olaya sahip çıkan bir manzara sergilendi ama bir baktık ki bazıları olaya sahip çıkma değil, kendi siyasi yaklaşımı ile orada olmak istiyor. Oysa toplumsal sorunlarda birlikte davranabilmek çok önemli. İşin özünü algılayıp anlayıp kavrayıp ona göre duruş sergilemeli. Bu bağlamda Makina Mühendisleri Odası`nın hakkını vermek lazım. Bu düzgün ve doğru davranışlarında birlikte hareket etmeyi güçlendirecektir. Sivil toplum örgütlerinin güçlenmesi geleceğimizin doğru inşası için de önemlidir. Özellikle meslek odalarını da içeren en son çıkarılan yasayla onları yok sayan bir anlayışa karşı Kartal Belediyesi olarak sivil toplum örgütlerinin yanlarında olduğumuzun göstergesinin bir ifadesi olarak bu sözleşmeyi imzalıyoruz. İki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum" dedi.