DİSK,KESK,TMMOB,TTB:SOMA`YI UNUTMADIK, HESABINI SORACAĞIZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Mayıs 2015

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB`nin çağrısıyla toplanan binlerce insan, Soma katliamının birinci yıldönümü olan 13 Mayıs 2015 akşamı Tünel'den Galatasaray Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirdi.

Soma‘da 13 Mayıs 2014 günü meydana gelen maden faciasında, 301 işçinin yaşamını yitirmesinin üzerinden bir yıl geçti. Katliama ilişkin DİSK, KESK, TMMOB ve TTB‘nin çağrısıyla birçok kentte eylemler yapılırken İstanbul‘daki eylemin merkezi Beyoğlu oldu. Soma`da katledilenleri anmak için Taksim Tünel‘de toplanan ve içinde Şubemiz üye ve yöneticilerinin de olduğu binlerce insan katliamı Galatasaray‘a yaptığı yürüyüşle protesto etti, "Soma‘yı unutmadık, hesabını soracağız" dedi.

 

Galatasaray Meydanı`na kadar yapılan yürüyüşten sonra konuşmalar yapıldı. DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Önder Atay,  KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Turgut ve İstanbul Tabip Odası Şube Sekreteri Samet Mengüç`ün kısa konuşmalarının ortak basın açıklamasıe TMMOB İKK Sekreteri Süleyman Solmaz tarafından okundu. Solmaz, Soma‘da yaşanan katliamın sebebinin özelleştirme, taşeronlaştırma, rödovans, örgütsüzleştirme ve sendikasızlaştırma olduğunu belirtti. Solmaz, işçilerin kölece çalışma koşullarına maruz kaldığını kaydetti. Solmaz, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB olarak Soma‘ya yönelik bir imza kampanyası başlattıklarını ve taleplerini 7 Haziran seçimlerinden sonra meclise taşıyacaklarını duyurdu. Solmaz, 16 Mayıs tarihinde Soma‘da yapılacak olan yürüyüşe çağrı yaptı.