ASANSÖRÜNÜZÜN KONTROLÜNÜ YAPTIRDINIZ MI?

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
İstanbul Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Haziran 2012

Değerli Üyemiz,Odamız 2012 yılı içerisinde asansörlerin yıllık kontrollerini gerçekleştirmek üzere İstanbul sınırları içerisinde Silivri, Bakırköy, Sarıyer, Maltepe, Kartal ve Kadıköy Belediyeleri ile protokol yapmıştır. Bu belediyelerin sınırları içerisindeki asansörler Şubemiz tarafından kontrol edilecektir.

Değerli Üyemiz,

Bilindiği üzere Odamız işçi sağlığı ve iş güvenliği, ergonomi ve çevrenin korunmasına yönelik ölçüm ve testler yapmaktadır. Üretilen bu kamusal denetim faaliyetlerinin teknik çalışmaları; çekirdek birimlerimiz olan komisyonlarımızın, hizmet birimlerimizin, kongre, sempozyum ve bilimsel yayınlarımızın bize sağladığı mesleki bilgi ve deneyimle oluşturulmakta, üyelerimizin bilgi ve desteği ile tamamlanmaktadır.

Bu kamusal denetim faaliyetlerinin önemli bir ayağı da meslek alanımıza giren bir konu olan asansörlerdir. 18 Kasım 2008 tarihinde Resmi Gazete‘de yayımlanan "Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği" 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren asansör yıllık kontrollerinin akredite kuruluşlarca yapılması gerektiğini belirtmiştir.

Odamız 2012 yılı içerisinde asansörlerin yıllık kontrollerini gerçekleştirmek üzere İstanbul sınırları içerisinde Silivri, Bakırköy, Sarıyer, Maltepe, Kartal ve Kadıköy Belediyeleri ile protokol yapmıştır. Bu belediyelerin sınırları içerisindeki asansörler Şubemiz tarafından kontrol edilecektir.

Yönetmelik gereği bina yöneticileri asansörlerinin yıllık kontrollerini yaptırmakla sorumludur. Bina yöneticilerinin veya kat maliklerinin bu konuda bilgilenmeleri ve bilinçlenmeleri adına Şubemiz mahalle taramaları, muhtarlarla toplantı, eğitim, broşür ve pankart çalışmaları yürütmektedir. Üretilen bu kamusal denetim hizmetinin İstanbul‘da yaşayan halkın tamamına tesiri için siz değerli üyelerimizin desteklerine ihtiyaç duymaktayız. Meslek alanlarımıza giren asansörlerin yıllık kontrolleri konusunda öncelikte kendi binalarımızda ve sonra çevremizde farkındalık yaratmamız, bir çok üzücü kazaya sebep olan asansörlerin tekniğine uygun olarak yapılıp, yapılmadığı yıllık kontroller ile tespit ettirmemiz gerekmektedir.

Güvenli Bir Kent, Güvenli Bir Yaşam için asansörlerin yıllık kontrollerini kendi evimizden, iş yerimizden başlayarak ve komşumuzu, iş arkadaşlarımızı bilgilendirerek bu kamusal denetim faaliyetinin organizasyonunda siz üyelerimizin, meslektaşlarımızın desteğini her zaman görmek isteriz. Ekte bina yöneticilerini bilgilendirici bir broşür ve asansör tespit formu bulabilirsiniz. Asansör tespit formu ile asansörlü bina bilgilerini bize ulaştırabilir, bu e-postayı paylaşarak kamusal denetim faaliyetinin yaygınlaşmasını sağlayabilirsiniz.

GÜVENLİ BİR KENT, GÜVENLİ BİR YAŞAM İÇİN, ASANSÖRÜNÜZÜN YILLIK KONTROLLERİNİ YAPTIRIN.

BU RİSK GÖZE ALMAYIN,  KONTROLSÜZ BİR ASANSÖRÜ

KULLANMAYIN, KULLANDIRMAYIN !!!!

•         Silivri Belediyesi için Şube İrtibat Birimi 0 212 292 91 23

•         Bakırköy için Bakırköy Temsilcilik İrtibat Birimi 0 212 583 03 38

•         Sarıyer Belediyesi için Şişli Temsilcilik İrtibat Birimi 0 212 210 78 22

•         Kadıköy Belediyesi için Kadıköy Temsilcilik İrtibat Birimi 0 216 470 74 32

•         Kartal Belediyesi için Kartal Temsilcilik İrtibat Birimi 0 216 517 81 33

•         Maltepe Belediyesi için Şube İrtibat Birimi 0 212 292 91 23

Ekli PDF dosyasında konuyla ilgili Şubemiz tarafından hazırlanmış tanıtım broşürünü ve yine ekli word dosyasında Asansör Tespit / Kayıt Formunu bulabilirsiniz.